Ännu en ny dag

Ännu en ny dag har grytt. Ser kallt ut men termometern visar på plusgrader. Och sista snöresterna på garagetaket hänger lite farligt över kanten ned mot garageporten.

Tidningarna har fått sin första genomläsning. En liten söt kyckling på första sidan i Kuriren önskar oss Glad Påsk.

Börje Lööw uppmanas att ta upp sin feta plånbok och betala 53 000 för att stoppa erotikmässan. Och Karl Petersen skriver sin första (?) insändare under mandatperioden. Och gissa vad den handlar om? Byggkranar!

Ingen kan lova Norrbottniabanan skrivs i Noterat. Nä, det är nog så att löftet från de borgerliga partierna om att projekteringen ska fortsätta är minst lika mycket värt som vänsterfalangens årtalsexercis om start 2010. Vi har ju som väljare, som bekant,  en viss erfarenhet av såna årtalslöften!

Folkpartisterna i Piteå har tagit ett litet kul grepp. Den 17 maj ska de ha möte om Norrbottniabanan. De blev rent ut sagt f-b-e när det läste Wolodarskis (nåt sånt heter han i alla fall) artikel i DN att de skickade ett mail och bjöd in honom till mötet.

Jag tillhör de som varit tämligen ljum till projektet - men har övertygats. Främst av det skälet att det kommer att ge vårt näringsliv konkurrensvillkor som är mer jämställda med övriga landet. Det handlar om 30 % i minskade kostnader för transporter. Jämför det med dagens transportstöd (som jämt hotas) så förstår man vikten av banan.

Kan inte komma ihåg vad som finns på min Agenda i dag. Men dagen ska i alla fall inledas med träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback