Att säga ett och signalera annat

Boxning har absolut  inget med gatuvåld att göra - jag vet det. Det kanske till och med är tvärtom. Genom åren har många boxningskillar (då var det killar i huvudsak) vitnat om hur träningslokalen blivit deras räddning från våld och kriminalitet.

Ändå reagerade jag då jag i går körde bakom en LLT buss. På reklamskylten ser vi en sportreporter (från Norrbottens Kuriren) i boxningsposé fit for fight. Han säger" Man måste stå pall för enn och annan snyting" och under Norrbottens Kuriren logga kunde jag läsa: Det viktigaste är inte att deltaga. Utan att vinna. Översatt till politiken så skulle det vara: Det viktagaste är att vi vinner valet. Inte att vi får deltaga (demokratin).

Dubbla budskap - den reklamen blev lika fel i mitt huvud och i mitt inre som när vi i folkpartiet för många år sen hade affischtemat "befria Sverige"  i valrörelsen. Käcka, lekfulla affischer med mycket färg och budskapet Befria Sverige. Underförstått från socialdemokraternas ofria och förmyndaraktiga samhälle.

I samma tid blev det kris i dåvarande Sovjetunionen. Ockupationer och kravaller, allvarliga, mycket blodspillan. En världskrigs atmosfär i hela världen och så även här hemma i valrörelsen.

Det kunde inte varit mer fel än med käcka färgglada affischer med budskapet Befria Sverige. Det känns inte riktigt lika fel med Norrbottens Kurirens bussreklam - men nästan.

Som ni säkert förstår är dessa långsamma reflektioner ett utslag av väntat på dagens tidningar. Pappersdagstiningar i brevlådan gör mig lycklig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback