Dagens pytt

Ja, ha nu har jag snart förbrukat den här dagen. Den började inte så klockrent. Först fick jag föra myrornas krig på jobbet. Varje vår under någon vecka invaderas vi av pyttesmå myror. Fullt sjå att hålla dem borta från kaffepannan. Sen blev några minuter sen till träningen - insåg att det skulle bli tidsnöd att komma i tid till sammanträdet. Så jag fick korta träningen något. Och inget skum eller nåt att sätta i mitt babyhår. Så idag har jag fått leva med att vara ovanligt slätstruken - åtminstone i håret.

Och varför jäktar jag - som vanligt kommer alltid några försent - kanske jag också skulle kunna göra det?

Mårten Ström var borta från sammanträdet. Jag har i alla fall lokaliserat honom till att ha befunnit sig på sin bloggsida. Han har raljerat över artikeln Närgånget med Majvor Müller. Hon sa gubevars i artikeln att hon röstade med folkpartiet förra valet. Så nu påstår han att jag stått för regin och Majvor har utfört uppsättningen. Av vad framgår inte riktigt. Men det är härligt att utpekas som en sån stark person.

Det är klart att det svider extra när en som suttit för socialdemokraterna i fullmäktige, till och med i presidiet,så sent som i slutet av 90-talet ,säger sanningen. Det påminner om historien om han med kattungarna som var socialdemokrater när det föddes men efter några veckor sas vara folkpartister. För det hade fått upp ögonen! Ha, ha.

Vi började sammanträdet med information om Kårhusprojektet. Det kommer att bli en oerhörd tillgång för universitetet och också för kommunen.

Därefter kom Elisabeth Ennefors tillsammans med Anders Granberg och Niklas Jonsson och presenterade tankarna om Luleå Convention Bureau. Det låter ju lite märkvärdigt och kan nog därför vid första anblicken väcka motstånd. Men tankarna bakom är helt riktiga. Att ha en funktion som samlat kan "mäkla"  fler arrangemang i kommunen. Däremot finns det nog då anledning att se över, förändra och samordna redan befintliga strukturer i kommunen allt efter projeket utvecklas.

Så nominerade vi tre personer som tänkbara kandidater till Årets företagare. Alla tre mycket värdiga pristagare - men någon ska vinna - och det beslutet tas först den 5 maj. Jag vet inte om den här nomineringen är offentlig än så jag törs inte skriva ut namnen.

Sen hade vi alliansträff där vi diskuterade våran fest. Ni vet väl att den är öppen för sympatisörer. För det facila priset av 350 kronor får ni se oss gruppledare "apa" oss, riktig mannekängsuppvisning, musikunderhållning av Åsa Persson och Anders Granberg. Och inte att förglömma en buffé som får mig att slänga vikväktarboken längst inne i garderoben. Sen blir det dans med det kända bandet Fernandoz. Till det är det insläpp för allmänheten klockan 21.30. Allmänhetens pris är 150 för oss andra ingår det i buffépriset. Hör av er om ni är intresserad att veta mera.

Sen har eftermiddagen ägnats åt avstämning av listor och kandidatförklaringar. Och att försöka hantera alla anmälningar till helgens konferens. Nyanmälningar, avanmälningar, ändringar allt i en salig röra - men det är kärt besvär.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback