Det är skillnad mellan teori och praktik

Det är skillnad mellan teori och praktik. Det kan jag konstatera efter att ha varit på ett informationsmöte på länsstyrelsen. Projektet mot prostitution och handel med kvinnor och flickor i Barentsregionen hade inbjudit till en träff för att informera vad som hänt under året projektet varit igång.

Inbjudan sändes redan den 23 mars på en lång sändlista till samtliga riksdagspartier och till enskilda riskdagsledamöter, länsförbundsordföranden, ungdomsförbund och andra.

Irina Enbuska, projektledaren,  mötte mig när jag var på väg mot hörnrummet på länsstyelsen. Ni blir bara tre (3) säger hon lite urskuldande. Och vilka då undrar jag naturligtvis - fast egentligen snurrade väl tanken var är den, och den och den. Som alla brukar framträda som det största garanterna och intressenterna när det gäller att bekämpa trafficking.

Jo det var Lars Wikström (kd) och Bertil Bartholdson (v) som skulle komma. Fast Bertil kom inte och hade inte lämnat återbud heller. Nåväl med att inte komma var han i gott sällskap. Här är listan på de personer som fått personlig inbjudan i de partier som inte var representerade: Eva Hedkvist-Petersen, Kristina Zakrisson, Iris Dimitri, Lars U Granberg. Annika Eriksson, Astrid Yttling, Krister Hammarbergh, Erik Elmsäter. Utöver detta har partidistrikten och ungdomsförbunden fått inbjudan.

Det här är så viktiga frågor så - och ändå var det bara Kristdemokraterna och Folkpartiet som brydde sig om att komma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback