En intensiv kväll

Det har varit en intensiv sen eftermiddag och kväll. Hämtade kusin Kerstin på busstationen klockan 18.30, hem till mor och far för fika, återbördande av Kerstin till Bärigården.

Mor mår pest med sin värk och sina smärtor - nu får släkt och vänner som läser det här ringa henne och muntra upp!

Sen har jag haft både besök och flera telefonsamtal. Faktiskt mer av den privata arten - även om allt har en politisk dimension.

Alfa behandlingshem i Öjebyn och dess proffessionalism har diskuterats. Medberoende - tänk att det är samma mönster nästan vilket "missbruk" det än handlar om. Och då tänker jag inte bara på traditionella droger som alkohol och knark. Kvinnor som misshandlas - barn vars föräldrar inte är "hela" - partners som inte är trogna och ärliga. Alla närstående blir medberoende - vilket inte betyder att vi börjar supa, slåss och vara otrogna. Utan att vi anpassar våra liv efter den "missbrukande".


Hemskt att höra att kommunerna skickar färre till Alfa nu än tidigare - kostar för mycket! Även färre från arbetsgivare. Trots att konceptet väl är det enda som lyckats - det är ju marknadens Länkar (som också är framgångsrika). Läser man Alfas och Länkarnas program så är likheterna inte bara slående utan snarare som siamesiska tvillingar.


Alla ÄR inte med i socialdemokraternas Sverige!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback