Ett kort morgonpass - om att kliva över lik

Blir ett kort inlägg här - idag ska träningen igång igen.

Tack Gerd Niemi för din kommentar. Hoppas du hittar tillbak till dygnsrytmen. Möte väntar dig ikväll - om ytorna i fritidshusen i Luleå. Där Du, vi i folkpartiet och en del andra äntligen får som vi vill. Inte minst stugägarna som nu kan få bygga lite större.

Idag gratulerar jag en känd (ökänd skulle väl en del säga) ledarskribent som fyller 65 år och Thyra Wnnerlöf i Moskosel som fyller 85. Tillönskar er båda och alla andra som fyller år riktigt bra födelsedagar.

Det finns mycket att vara sorgsen över i dagens tidningar, som vanligt. Lavinolyckan inte minst. Både sorgens och förbannad (förlåt svordomen Lars och andra) blir jag när jag noterar alla notiser om misshandel - både inom och utom hemmets väggar.

Men idag blir jag absolut mest upprörd när jag läser NSD:s mitt i livet. Vad är det som sker med välfärden mitt uppe i det socialdemokratiska Sverige.? Nu är det en 43 årig kvinna som helt abrupt ställts utanför sjukförsäkringen. I jakten på att halvera sjukskrivningstalen kliver man bokstavligt talat över lik. Och förmodligen ser vi i allmänheten bara toppen på isberget. Hur många tragiska människoöden tror ni inte döljer sig bakom varje tiondel som sjuksrivningarna minskar. Hörde häromdagen om en man - obotlig sjuk i cancer - vars sjukersättning ifrågasatts.

Jakten på fuskare får inte rasera tron på välfärdssamhället. Vilket parti vågar ta i detta. Skulle önska det vore mitt eget!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback