Morning!

Nu har jag läst (tidningarna), skrivit (krönikan) och duschat. Det gäller att spara tid - dusch föreblogg - så kan jag sjävtorka så att säga.

Det blev ingen träning i Skellefteå och inte i går heller. Skulle springa på lunchen men upptäckte att jag inte hade några duschgrejor med mig. Och det var faktiskt inget svepskäl. Nu ska jag springa idag på lunch - så på morgonen gäller inte träningskläder.

Jag sa ju att jag skulle gena och istället för att skriva om fullmäktige så skulle jag rätta och komplettera det som står i tidningarna. Låt mig börja med att rätta Anders Köjs - vi har inte motionerat om något generellet rökförbud - folkpartiet har motionerat om att vi ska flytta askkopparna från byggnadernas entreér så att folk inte står där och röker.

Rubriken Börje Lööw irriterade oppositionen kan jag starkt bekräfta. Ganska kul att notera att Försäkringskassans chef Pekka Kairento säger precis det jag sa på gårdagens presskonferens. Så här sa Pekka:  "Men reglerna för vår verksamhet är politiskt styrda och jag har inte möjlighet att överpröva besluten".  De som jagar sjukskrivna med blåslampa är alltså regeringen Persson med assistenterna Ohly och Peter Eriksson. Något för Mårten Ström att också notera.

Noterar att Kent Ögren svarar Bo Östman med en snabbhet som en reptil. Och i NSD är en kulturartikel som jag tror publiceras för andra gången (jag kan minnas fel). Det förefaller som om resurser satsats på mediaexponering och kanske också spökskrivare?

Kul att notera att Eilert Apelqvist, centerna, driver en diametralt motsatt uppfattning är gruppledare Lindström. Medan Lindström ohejdat driver på för att fritidshusområden ska bli permanentboende så värnar partikamraten Eilert rätten till att få bo i ett fritidshusområde.

Vännen Rolf Nilsén ger sig in i politiken. Nu slår han ett slag för att husen på Sandgatan ska få bli kvar. Det tycker jag och folkpartiet också - det är så mycket osäkerhetsfaktorer  om framtiden så att sätta igång någon desperat rivningshysteri finns ingen orsak till. Däremot ska vi inte riskera skattepengar genom att göra en ny detaljplan. Som kan ge skadeståndsanspråk om vi någon gång i framtiden behöver lösa in fastigheterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback