Nu har jag deklarerat!

Fick deklarationsblanketten ikväll. 7 676 kronor tillbaka på skatten. Hoja så mycket pengar jag tjänat var är alltihop.

I alla fall har jag godkänt min deklaration via ett SMS. Utan ett pennstreck till ändring. För femton år sen , cirka,  beslutade jag att inte hålla på och jollra med avdrag hit och dit. Det innebär att man inte har så mycket samtalsämnen med kollegor den här årstiden. Men det är det värt.

Visst har jag kvitton, på ganska stora belopp, som är att härröra till inkomsternas förvärvande. Men om jag inte köpt det där böckerna eller tidskrifterna eller ringt med telefonen, eller kört med bilen så hade jag fått min lön i alla fall.

Väldigt konstigt att man inte kan få avdrag för barnomsorgskostnader - för hade jag inte haft någon som såg till Jens när han var liten - hade jag inte haft några inkomster att beskatta.

Det lustiga är att det är två centerpartister som fick mig att fatta beslutet. Den där girige Örtendal vid Vägverket, som fuskade med tjänstebostad eller vad det var. Och så vår sympatiske landshövding PO Eriksson som, när han var riksdagsledamot, försvarade sina avdrag för inköp av böcker. Och jag var alldeles säker på att PO fått sin riksdagsmannalön även om han inte köpt böckerna.

Så kom ihåg kompis, varje avdrag Du gör så är alla lågavlönade med och betalar!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback