Och ändå var han bara en fattig munk från Skara

Stod vid kopiatorn nyss och ögonen föll på tavlan med namn på de som skrev på uppropet för att Folkpartiet skulle bildas, år 1934. Där återfinns bland annat Selma Lagerlöf.

När jag växte upp fanns inte särskilt mycket böcker i mitt hem. En sak som jag kompenserade med att under min folkskoletid under flera år vara den flitigaste låntagaren hemma på biblioteket i Sunderbyn. Vilket biblitekarie Östman (släkt med Kurirens ledarskribent??) framhöll för kreti och pleti.

Allt nog finns i min bakskalle någonstans att Fröding också hade någon liberal anknytning. Och då tänker jag på att de fina böckerna i mor och fars bokhylla var skinninbundna bruna och blå böcker av Lagerlöf respektive Fröding. Vilka jag läste i "späd ålder". Herr Arnes penningar, Jerusalem och allt vad det hette.

Och så hade jag lätt för att lära utantill så En fattig munk från Skara kunde jag som ett rinnande vatten. Och så en som handlade om Lelle Karl Johan som bråddes på far men där prästen antydde att det nog var osäkert vem som var far.

Ja, nu har jag rensat tankarna med lite ovidkommande skrivande - så nu tar jag itu med 8 maj mötet och liberala seniorer den 9. Sen måste nog rensas här inne också. Frukt, papper, träningskläder i en salig oordning skall bringas reda i.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback