Påskägg från morgon till kväll

Ja, eder bloggare har haft sovmorgon. Till halvsju! Och så har jag tagit det lugnt och bara varit. Det är en konst det också - åtminstone för mig.

En får tacka Kurirens ledarsida för de fyra påskstrutzäggen. Tur att jag inte känner någon Oliver eller Olivia som måste grattas idag.

Annars så väckte ju äggutdelningen en hel del politiska tankar. Hans Swedell toppar Luleå moderaternas landstingslista. Jag funderar verkligen vilka tankar partistrategerna (m) har. Hur ska annonserna se ut som övertygar en Luleåbo att en röst på Kirunabon Hans Swedell är det bästa för en god sjukvård i Luleå?

Och jag tillhör verkligen inte de som vill strö salt i såren på Maria Salmgren. Jag tyckte i mångt och mycket att moderaterna skötte turerna runt provvalet på ett sätt som gjorde att Maria fick gå en onödig golgatavandring (oj vilken omedveten påskanknytning det blev då!) innan hon slutligen placerades som etta på kommunlistan. Men martyrglorian om att hon i ett nödläge ställde upp för partiet är inte heller det som pratglada moderater delgivit mig. Där heter det istället att hon vägrade lämna landstingsuppdraget. Och flera var det som kände sig kallade till uppdraget.

Men bäst och mest träffande i äggbarometern är väl ändå den om Börje Lööw och hans assistent, Karl Petersen (s). Det var en riktig dubbelträff.

Så får vi se upp med Capgeminis rapport. Och kom ihåg att den är beställd av regeringen. Det är ju heller långt ifrån första gången fraktstödet hotas genom att de skickar ut små försöksballonger. Hitintills har vi lyckats stoppa det. Men högsta utredningsvarning utfärdas!

Och Mikael Styrman går vidare med skyltkriget. Han känns väl lite som Svarte Petter i poltiska sammanhang just nu. Det påstås nu och då att det är moderaterna som har honom. Men nu kan denna bloggare avslöja att förra valet fanns han då inte på vare sig moderaternas eller något annat partis valsedel i Övertorneå kommun.

Och själv ska jag nu åka till stan och se om jag hittar någon ny  vårstass att bland annat ha på alliansfesten den 28 april. Dock ska den inte vara i "Turk Ost" som var mitt sätt att läsa om färgen Turkos i dagens NSD:s artikel serie Gör om mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback