Presskonferensen

Eftersom Thomas var tvungen att fara hem och packa åkte jag till presskonferensen - den efter arbets- och personalutskottet. Lite märkligt att inte en enda sosse deltog.

Där satt Annika E med Börje vid sin högra sida. Och så Maria och Lennart mellan vilka jag tog plats. Thomas sa att Börje ledde sammanträdet helt okej men det kan man inte säga om presskonferensen.

Han började genast med att tala om att sjukskrivningarna berodde på för lite pengar till offentliga sektorn. Jaha, men varför gör inte Börje något åt det. Hans parti utgör regeringsunderlag och i Luleå kommun kan man ju lätt få intryck (av Lööw själv) att det är han som är kommunalråd.

Och som försäkringskassan beter sig. Folk hamnar mellan stolarna. Men vem är det som styr här i landet!
Då kunde jag inte hålla mig längre - utan talade om att det är den statistik politik som regeringen Persson bedrivet med stöd av vänsterpartiet. Öka aktivitetsstödet - plocka bort folk från försäkringssystemet och arbtslöshetskön så det ser ut som om det går åt rätt håll. Fast egentligen gömmer man bara problemen för att om möjligt få behålla makten.

Ja, det blev väl något kaotiskt på presskonferensen. Jag kan lugnt säga att personkemin mellan alliansen och Börje Lööw inte stämmer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback