Så har Ylva rett ut Korpilombolo

Så har min namne Ylva rett ut sången om Korpilombolo. Agneta Fältskog - hela låten finns inklippt som kommentar.

Den här dagen känns som ett töcken när jag blickar bakåt. Träning, lite hafs och rafs på skrivbordet. Svara på mail. göra och skicka saker som jag lovat i går. Lägga sista handen på handlingarna till revisionen. Gott fikabröd till revisorerna - obs! viktigt! De skötte sig själv ganska bra i två timmar medan jag själv förberedde utskick inför valutbildning och länsförbundsårsmöte. Och bäst av allt revisorerna skrev på.

Pia ringde och ville ha Emmas skor uthämtade. Pia är mina barnbarns gudmor boende i Älvsbyn och en av de nya på Älvsbylistan. Skorna skulle hämtas från det som tidigare hette Guns skor. Nu är heter det något häftigt och är ljust och luftigt med ganska få skopar dekorativt utspridda i lokalen. Tänka hur trenderna sprider sig snabbt.

Lunch på stående fot - medan jag diskuterade skolfrågor med Håkan E. via telefon. Snabbt iväg för att hämta skorna och sallad till kvällens sammanträde.

Måste vara åter klockan 13.00 då jag skulle överta ett besök från ett tryckeri som Thomas hade inbokat. Thomas som fick rycka in som vice gruppledare och åka till Råneå på studiebesök med de andra borgerliga gruppledarna. När jag inte vågade lämna revisorerna ensamma.

Kent Grape frpn Tryckpoolen visade upp sina resurser på trycksidan. Tänk hur tekniken utvecklats. Mina första valbroschyrer satt jag och klippte och klistrade underlaget som lämnades till tryckeriet.

Klockan 15.00 hade vi borgerliga gruppledare ett möte med staben på arbetsmarknadsfövaltningen. En och en halv timmes nyttig information om deras verksamhet.

Sen raka spåret till nästa sammanträde - arbetsutskottet i länsförbundet som började klockan 17.00. i kväll körde vi med vita papperets tekniken. Diskuterade förbehållslöst vad som ska planeras och hända inför valet.

Har just fått en rapport om att Stefan Tornberg gjort något utspel om någon återställare vid Piteå Sjukhus.  Måhända det är ett klokt förslag - jag hoppas bara det är förankrat i vårdalliansen - eller i alla fall informerat i förväg - så att man inte nu börjar sprattla åt alla håll utan tanke på finansiering. Vi som står utanför landstingspolitiken betackar oss för ytterligare någon löfteskarusell á la BB-köret.

Så nu ska jag lämna hela köret här. Med ostädat skrivbord och rörigt. Dessvärre (fast egentligen vill jag ju vara med i TV) ska jag vara med i TV4 i morgon kl. 09.15. Och måste vara där redan 08.15. Ska tycka till om några hemliga planer som regeringen och Peter Eriksson smider att efter valet försämra reseavdragen för oss som bor utanför tullarna.









Kommentarer
Postat av: Stefan

Utspelet är självklart lika förankrat och förvarnat inom vårdalliansen som folkpartiets utspel brukar vara.

Postat av: Ylva

Ja, jag har förstått att något måste göras åt den "akuta" situationen,

2006-04-05 @ 05:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback