Sicken nytta man kan ha av bloggen!

Eftersom solen lyser med sin frånvaro har jag tagit vara dagen med att skriva reseräkningar och få tillbak lite pengar på utlägg jag haft. Skrivbordsrensning mao.

Visste att jag varit en resa till Korpilombolo och Övertorneå samma dag. Med au-ordföranden Åke C i "bagaget". Men kunde inte hitta när. Jag har en sagolik förmåga att skriva illa och göra märkliga noteringar i min bordsalmanack. Men så mindes jag plötsligt att jag ju skrivit på bloggen om den resan. Det var en så underbar resa mellan Korpilombolo och Övertorneå, rena julkortet vilket jag inte kunde undanhålla er läsare. Och mycket riktigt - den 26 januari sent på kvällen hade jag beskrivit den resan.

Annars blev jag nyss inviterad till påskalamm klockan 16.00. Det blir väl ganska lagomt att sluta då - kanske.

Har just gjort en tur ut på nättidningarna och även tidningsfolket verkar vara lediga. Intet mycket nytt. Hagamannen och Skeppström (fd SSU) dissikeras och nya häftiga bantningskurer dyker upp.

I Svenska Dagbladet påstår rubriksättaren att Allianspartier ratar Leijonborgs förslag. Men läser man texten så ställer de upp på en hel del. Moderaterna oroar sig dock för att partierna öppet ska redovisa sina bidrag och hävdar att man har så många privatpersoner som ger bidrag och som inte vill skylta med det. Det är ju inte svårare att avidentifiera det än när man avidentifierar medlemsavgifter till exempel inom ungdomsförbunden.

Lars har i rapporten krävt att statsråd ska avstå engagemang vid sidan av ministerposten. Och Urban Svensson, partisekreterare kd, tycker inte man kan förbjuda engagemang i barnens kvartersfotbollsklubb. Men jag har svårt att tro att den gode Lars menade den typen av engagemang.

Den kommentar som förvånar mig mest är centerpartiets Jöran Hägglund som inte ställer upp på att folkvalda som står åtalade för allvarliga brott ska träda åt sidan i avvaktan på dom. Det tycker jag är självklart och också humant mot de som är drabbade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback