Silverapplåder!

Kommunfullmäktige avslutades med Silverapplåder. Presidiet skulle och äta silvermiddag med Luleå baskets damer! Det blev näst intill ovationer när detta delgavs. idag när jag lyssnade till något "panelsamtal" i radion blev jag sur när någon funktionär pratade om att vi förlorade guldet. Några proportioner får man väl ändå lov att ha på saker och ting!

Fullmäktige inleddes med ett antal informationspunkter. Öppet hus med fullmäktige i Råneå den 6 maj.


Luleå kommun sponsrar Stadsmaran - alla anställda inklusive politiker har gratis startavgift. Jag förstod att vissa politiker haft det redan förra året. Familjen Sundström/Strutz har kört på egen bekostnad - men det här har jag inget emot att ta del av eftersom alla kommunanställda har möjligheten. Tror att hela min grupp kommer att ställa upp - härligt.

Presidiet, Miguelle, hade tagit tekniken till hjälp. På en vit duk kunde vi nu se talarlistan och även talartiden. Fyra minuter knaprade ner mot noll allt eftersom talarna pratade på. Lite inkörningsproblem - men bra initiativ.

Det verkar som om ni får läsa tidningsreferatet för att få veta vad som hände politiskt på kommunfullmäktige - jag orkar nog inte dit ikväll.

Å andra sidan kan jag vänta och kommentera tidningsreferaten istället. Och tala om vad som är rätt och fel.

I alla fall kan jag konstatera att jag vann över Ulla Ölvebro. Hon satt och viskade till Mårten Ström att låt dem inte provocera dig. Det handlade om folkpartiets motion om att utreda en högstadieskola i Antnäs. I egenskap av ordförande i landsbygdskommittén hade han varit med och beslutat om ett kraftfullt JA till motionen men på fullmäktige sa han inte ett pip om att han skulle komma att rösta mot motionen. Efter ett par inlägg tvingade jag upp honom till ett förvirrat försvarstal.

Och vid voteringen röstade han nej till utredning om högstadieskola i Antnäs. Liksom Alvikarna Runo Wikström, Leif Wikström, Eva Hedesand-Lundqvist, Det finns säkert fler med förankring i Sörbyarna som också röstade nej -jag kan återkomma.

En sossekvinna i fikarummet hördes beklaga att hon röstat mot vad hon egentligen tyckte!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback