Sunderbyn-Kvantum-Preutz-Kvantum-Sunderbyn

Det blev ett antal mil i snömodden när jag var med far till optikern. Modern vile bli med och handla på Kvatum under tiden - en begäran som bifölls. Allt gick på räls men den sociala insatsen tog ändå sina modiga två timmar från jobbet. Något som det egentligen inte finns utrymme för den här årstiden.

Politiskt känns det lugnt just nu. I går kväll när jag såg regeringsföreträdarna på TV för att presentera vårbudgeten kom det bara för med det gamla barndomstricket med korsade fingrar. Då man kunde ljuga hur mycket som helst bara man korsade fingrarna - då ansågs det okej att bluffa. Allt kändes så tillrättalagt inför valet så man äcklades.

Hela den här statistik politiken är ju inhuman. Skyffla bort människor från sjukförsäkringen in i aktiviteter. Internt för försäkringskassan  med regeringens goda minne över pengar från sjukbidrag till aktivitetsstöd och sen är det bara att skjutsa över personerna också. Arbetslösheten göms i plusjobb och andra tillfälliga åtgärder. Det finns bara ett enda syfte - att behålla makten. Den var en kvinnor i NSD igår som sa att hon var skitsamhället personifierad. Skitsamhället personifierat är regeringen och dess stödpartier. Ett sånt dribblande och manipulerande!

Eftermiddagens journalistringning handlar om hur vi ska rösta på måndag om alkoholtillståndet. Hur gärna jag än skulle vilja stoppa en så kallade erotikmässan i sig finns inga möjligheter att rösta mot ett alkholtillstånd. Det är ju så finurligt upplagt att ett företag, Bert Sandbergs Nöjes AB Logdans hyr ut lokalen, Event & Nöje sköter mat och alkohol och sen är det då ett mässbolag som sköter själva mässan.

Det går inte heller att fälla folk för fortkörning för att de har fula bilar - så är det bara.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback