Vad är det för magiskt med bloggande?

Måste säga att när jag först hörde talas om blogg och bloggande associerade jag mest till något kräkas läte. Och i och för sig är det väl inte så dumt - på en blogg kan man spy galla och vad som helst.

Nu ser jag i Torbjörn Carlssons krönika i PT att bloggandet till och med diskuterats vid en journalistkurs i Kalmar. Torbjörn konstaterar att de lätt skeptiska journalisterna från spridda delar av  landet när det blivit mer insatta insett att bloggen kommit för att stanna. Han till och med talar om en revolution ute i IT-bruset. Experten som talade på temat hade hävdat att de etablerade mediernas informationsmonopol nu är brutet en gång för alla. "Informationen är fri! I bloggosfären" avslutar Torbjörn sin blogg..förlåt krönika.

I vilket fall tycker jag att det är roligt att ha en blogg och kunna skriva. Mitt bloggande föregicks av att jag var fjortonde dag, ungefär, skrev en krönika - ett sorts nyhetsbrev - som jag skickade internt till alla med mail och externt till personer som ville ha den, lite släkt och vänner och så. Jag tycker det här sättet  är enklare för mig själv. Och så slipper jag tränga mig på - vem vågar säga till sin gruppledare att jag vill inte ha din information. Här väljer man själv om man vill gå in.

Men man kan ju fundera varför detta blivit en sån revolution. Hemsidor och elektroniska nyhetsbrev har ju haft lite samma funktion. Det här är ju samma fast snabbare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback