Arbete förhindrar synd

"Arbete ger hälsa och välstånd och förhindrar många tillfällen till synd" sa ofta min gamla farmor. Måhända är det i grunden något bibliskt - inte vet jag. Men det sistnämnda stämmer då i alla fall. "Den som sover syndar icke".

Nåväl i alla fall somnade jag framför TV:n redan vid tjugosnåret. Vad klockan var vid tandborstningen och övriga nattproceduren vet jag inte riktigt. Men i alla fall har jag sovit till klockan nio. Och jag säger sovit. Förvisso vaknade jag till vid några tillfällen men den kloka kroppen sa att nu är det dags för en riktig återhämtning.

Hörde vid centernmontern i Boden att Stefan också hade någon form av delledig helg- Det är nog klokt - det är faktiskt fyra veckor kvar. Valrörelsen är ju hur rolig som helst men det sliter både psykiskt och fysiskt. Alla möten med människor ger berättelser om många som far illa trots välfärdssamhället. I fredags mötte vi en kvinna som berättade om sin gamla helt dementa mormor som vistades på en rahabavdelning på Sunderby sjukhus därför att kommunen - Luleå - inte kunde ordna ett lämpligt boende till henne. Hennes dotterdotter sa med tårar i ögonen att det är bara så ovärdigt. Och ingen kontakt med ansvariga inom kommunen fick denna dotterdotter heller. Fysiskt så sliter det naturligtvis på kroppen av allt in och ut med gatupratare, bord och parasoller plus att man går och står hela dagar.

Kryssa Strutz hade redan gett genklang till Boden fast jag bara haft bilen sen i onsdags. Vid ABF montern blev jag inropad med just det och fick välja mig en gratis bok. Och jag träffade hur många människor som helst som jag kände - synd att inte direktlinan till bloggen finns. För det är inte ens lönt jag försöker rekapiltulera dem. Bo Hultin kommer jag dock ihåg för han har mailat mig och hörsammat min förfrågan om tips på bloggar. Fick bland annat till Bosses son, centerpartist, som lär ha så många besök på sin hemsida.

Gladast vinner är ett uttryck som Maud Olofsson lär har spridit. En del säger att det i grunden kommer från sossarna. Men jag vet att det kommer från Olof Johansson, centerns tidigare partiledare,  när han stajlades. I det ingick att han skulle le och småskratta även om samtalet handlade om djävulen själv.

Men nu räcker det inte att vara glad - nu ska man vara snygg också. I Expressen kan ni rösta på vem som är snyggast av partiledare - under rubriken "snyggast vinner". När jag skulle rösta på de frankt att min dator redan röstat vilket är fullständigt omöjligt. Det måste innebära att någon brutit sig in i min dator och lånat min röst.
 
Nu ska ni få några bilder från gårdagen - men det blev verkligen inte många. Jag blir så upptagen av alla möten med människor och först när vi skiljs åt börjar jag fumla i väskan efter kameran.46461-126Den här bilden vet jag inte om att jag tagit. Men uppförstorad kan det väl bli en fin tavla på kommunalrådsrummet om jag når dit. Kan säkert få någon målande titel. Ni kan ju fundera - det föreställer i alla fall en bit asfalt utanför Sörbyhallen i Antnäs. Det mörka är nog spåren efter fredagens åskregn.46461-127Hä'r har vi min kompis Bengt ute
vid Sörbyhallen - bara ett stenkast ifrån där Bengt bor på Knalltorpsvägen. Bengt och jag var utkommenderad at Jens för att matcha sossarna och Britt Westerlund som vi trodde skulle vara där.

46461-128Här har jag anlänt till gågatan i Luleå. På bild är våra medlemmar Jama Mohamud, Karin Lundgren (med ryggen mot kameran) och Sofie Pettersson.46461-129Samma personer men här har Karin vänt den bättre sidan från kameran. Men varför jag publicerar den är att jag omedvetet lyckats fånga en vän - Birger Isaksson - på bild. Det är han i vitt upp till höger.46461-130Och så slutligen - det blev inte fler kort - här Maria Salmgren som uppträdde på moderaternas havltimme på scen.

Nu har jag två mål för dagen. Att duscha och göra mig snygg - man vet ju inte om Kuriren startar någon röstning som Expressen - och att dricka tolvkaffe hos mor och far. Sen ska jag pricka surströmmingsätande hos dito 16.30. Vad tiden mellan gäller så slits jag mellan två hötappar. Skördemarknaden i Boden- rolig - och expen med lite av varje - nödvändigt. Få se om Luther i ryggsäcken vinner eller om det blir marknaden. Men då pekar väl Luther med hela handen om hur kvällen ska disponeras.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback