Bankett

Ja, bara själva ordet avskräcker mig. Men nu har jag bestämt mig för att det ska bli riktigt kul att umgås med alla potentater.

Idag har vi ju invigt gymnasiebyn och jag gav mig ju den på det. Karl P hävdade att Luleå kommun bjöd på det vackra vädret. Påspädd av Willy Sundling och statsrådet Baylan. Jag hoppas ni förstår att jag skojar!

Invigningen stördes för min del av en elev som stod framme vid scenen och kompade med någon form av instrument. Det var inte instrumentet som störde men väl att han var i förd en röd tröja med hammaren och skäran. Det röda i tröjan symbolerar väl blodet som flutit i kommunismens spår - men jag misstänker att han inte förstår det.

Det andra som störde var ett rökmoln som dök upp framför scenen - strax efter att Karl Petersen förkunnat att vi stod i gymnasiebyns skolgård. Visst ska det vara rökfri zon på skolgården? Eller vad tycker ni?

Själv är jag nu vacker som en dag - redo att åka till banketten - men likt Askungens systrar har jag problem med skorna. Än har jag inte skurit av något - men kvällen är lång. Kära fabrikanter av fotriktiga skor - lite läckrare kan ni väl göra dom? Nu har jag reaskor - guldfärgade med klack - och det är inte mitt stuk - framförallt inte mina fötters.

Jag hoppas att kunna vara en "Se och Hör" reporter när jag kommer hem ikväll!


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja du Ylva nog vet väl du att det är tabu för Luleås sosialister att diskutera kommunismens brott mot mänskligheten. Därför så får ju de unga inte veta vad de bär för symboler de bär men när vi tar över ska de väl få den informationen i skolan eller?

2006-08-28 @ 21:29:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback