Fotogalleri från Jokkmokk

Ska ju vara lätt att leva - särskilt när det är söndagmorgon - och så gäller det att rationalisera. Eftersom jag haft en återhämtningsnatt med 13 timmars vila så gäller det nu att rationalisera också. Under tiden jag deltagit - lyssnat - på information inför överenskommelse om alliansens familjepolitik har jag pluppat in dessa bilder från den fantastiskt dagen i Jokkmokk igår. Den sög förvisso musten ur mig - och de berodde då inte på de små bordsdammsugare som fp-jokkmokk delade ut. Den symboliserade istället en vädjan att hänga med folkpartiet i framgångssuget.


Här är en av de lokala marknadsgeneralerna Gunilla Nyberg - föredömligt prydd i keps. Dock lite synd på Gunillas nya fina frisyr som varit värd att visa upp. Men en trogen valarbetare bortser även från sånt.

46461-150


Nedan ser ni tillresta Helena Nordwall från Boden som hjälpte till i moderaternas monter. Helena och Maria Salmgren var förvillande lik varann bakifrån varför jag trodde att Maria lagt sig till med hatt i valrörelsen. Dock tillhörde den Helena.

46461-151

46461-152
Och här ser vi Kent Ögren - som föreföll mer avslappnad så här på hemmaplan. Även s-partiet hade skickat upp "stöttor" i form av Fredrik Lundh från Luleå och Karin Åström från Överkalix. I s-montern syntes förstås kommunalrådet Sixten Eriksson och Roland Boman. Även "hemmadottern" Inger Wikman-Eriksson skymtade fram efter lunch.

46461-153

Och här är Mickelsson i centerbåset. Christina Simonsson från Piteå var inlånad riksdagskandidat.

Nedan ser ni en bybo från Sveriges snart största by - Sunderbyn. Rune Eriksson heter han och har skaffat sommarviste i Tjåmotis (med reservation för stavningen). Tillsammans med en annan Sunderbybo - Björn Holmberg - konstaterade vi att BYN nu snart passerar Arjeplogs kommun i innevånarantal. Vi funderade om en kampanj för att bilda egen kommun!

46461-155

46461-156
Ni har ju nu sett bilder från några partiers montrar. Även kd, sjukvårdspartiet, miljöpartiet och vänstern fanns här. Men det var bara hos folkpartiet som det fanns mjöl - RENT MJÖL I PÅSEN! Malt av Gunnila Byberg i skvaltkvarnen i Granudden.


46461-157

Och här har vi nestorn i folkpartisällskapet. Sonja Forsberg - en poltiker som det slog gnistor om på hennes tid. Många fajter med Kent Ögren & co.


46461-158

och här får Gunilla vara med på bild igen - för att visa upp vänsterns V. Ni som är svag för seg, söt kola kan besöka dem. Där finns inget annat att hämta men god söt kola hade de.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback