Grattis Magnus

Grattis till Magnus som brukar "coacha" mig med trevliga kommentarer. För oinvigda kan avslöjs att Magnus inte är "partist" men väl tillhör ett oss närstående parti.

Och vi får väl gratulera alliansen och oss själva - folkpartiet. Alliansen leder i dagens Sifo och folkpartiet hade ökat till 11.1%. Stefan Tornberg och jag har samma åsikt om hur man handhar opinionsmätningar - så idag skriver Stefan inte om Sifon.

Sossarnas valmanifest får inte SÅ stort utrymme. Ledaren - OA - skriver förvisso om manifestet men inte är det med någon större ideologisk kämpaglöd. Men det måste ju vara svårt att göra. Svårt med trovärdigheten dels för att Persson reserverade sig. Inga kategoriska löften det kan ju hända saker. Och förskräcker ju spåren för sossarna. Vem minns inte löftet förra valet om 10 000 nya platser i äldrevården - verkligen blev 15 000 tusen - FÄRRE.

Det finns ju bra saker i manifestet - flera av åtgärderna återfinns ju också redan i alliansförslag. Ett som inte finns med där men hos sossarna är höjt tak i A-kassan. Det är en reform som folkpartiet vill genomföra men där vi inte fått med oss resten av alliansen. Vi tror det är viktigt att inte A-kassan urholkas och blir ett försörjningsstöd. Vi vill dessutom att den ska omfatta alla - även de flera hundra tusen som idag saknar det skyddet. Det är en viktig välfärdsreform att slå vakt om - ingen ska under kaotiska och dramatiska  former behöva ändra sitt liv bara för att man blir arbetslös eller sjuk.

Noterar att Peter Eriksson tar till det mer vulgära språket eller liknelserna för att hänga med i valrörelsen. i någon av kvällstidningarna liknade han Reinfeldt vid Ian och Bert.

Och inte hade jag fått in mitt debattinlägg med anledning av kritiken jag riktat mot Karl Petersen. Jag får väl börja gnälla som Stefan - såg att det gav resultat i gårdagens NK med presentation av länsprogrammet. Men Östman hade i alla fall lyft det ordentligt. Synd bara att han inte naglade fast visionens nya årtal för målgång - 2041. Tycker det talar för sig själv.

Talar för sig själv gör också Mårtens Ströms hemsida eller blogg. Där punktar han upp fyra punkter utifrån nyhetsartikeln om vårt handlingsprogram. Där han fortsätter att surra om att vi vill privatisera. Vilket är fullståndigt befängt. Jag har utmanat nämnda herre att försöka hitta ordet privatiser i vårt budgetförslag - tror att jag utlovade en summa pengar för varje sånt ord han hittade. Men har inte fått någon respons.

Skrivet i all hast av en som ska sköta valstugefilialen i Antnäs idag. Och hinna plocka ihop till det andra gänget som ska vara på gågatan i Luleå. Ska försöka komma ihåg att låna mors kamera så jag kan ge er lite intryck från landsbygden.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Tackar! och grattis själv!

Postat av: Magnus

(till siffrorna)

2006-08-19 @ 09:54:36
URL: http://www.westerstrand.blogspot.com/
Postat av: Magnus

(till siffrorna)

2006-08-19 @ 09:54:38
URL: http://www.westerstrand.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback