I tryckfrihetens namn

Det är lite trist att just när samtliga tidningar kör kampanj för tryckfriheten konstatera att vissa journalister missbrukar den. Så kan man inte säga som politiker mitt i brinnande valrörelse och jag skulle inte heller gjort det om jag inte just påminde mig exakt samma beteende i förra valrörelsen.

Bakgrunden då var etablering av ett missbrukarhem i Sunderbyn. Etableringen skedde i smyg och villaägarna i området fick ingen information. Och som vanligt blir det då desinformation istället - och skrönorna började vandra om hur hemskt det skulle bli.

Jag kritiserade kommunen hårt för att de inte öppet och tidigt informerat berörda. En tidig öppen och rak information hade desarmerat alla rykten.  Jan Bergsten skrev insinuant vid upprepade tillfällen att jag minsann bodde i närheten och syftet var klart och tydligt att jag skulle misskrediteras som en som inte ville ha ett missbrukarhem i min närhet. Villapriserna skulle sjunka - och jag bodde ju i närheten...

Idag skriver han ordagrant så här:  "I presskonferensen deltog ochså Jens Sundström, folkpartiets gruppledare i landstinget. De båda folkpartisterna förespråkade en framtida sjukvård i Norrbotten där allt utom akutsjukvård och psykiatri ska privatiseras om folkpartiet får makten". Fullständig befängt
naturligtvis!

Det Anders Mansten relaterat till är de siffror som redovisades i media i samband med att privatläkaren Ivan Nilsson inte fick överlåta sin praktik. Genomsnittssiffran för antal patientbesök per anställd distriktsläkare var då 675. dela det med 200 arbetsdagar. Med ett husläkarsystem skulle antalet patienter vara mycket högre. Och en privat läkare skulle ju aldrig klara sin verksamhet med så få besök.  Problemet ligger i att en medarbetare aldrig blir effektivare än systemet tillåter. Där ligger skillnaden mellan offentlig och privat. Jens kommer givetvis att skriva pressmeddelande och tillrättalägga. Vi får väl se om tryckfriheten överlevt kampanjen!

 

 



 


Kommentarer
Postat av: Magnus

Ibland blir man lite iriterad på jounralister, skulle nog vilja hävda att inkompetens i den kåren är lika vanlig som inom politiker "kåren"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback