Jag lever å fröjd

Det är väl en och annan kompis som funderat att jag inte hört av mig. Blev försenad och skulle skriva när jag kom till jobbet. Ni kan ju gissa ungefär hur många gånger jag börjat knappa in och fått avbryta. Telefonen går mer än varm. Vi fick till och med fax om att lägga på luren - det trodde att vi lämnat den av men den var upptagen på rikt.

Läs Anita Öströms artikel i NK idag. Den har tidigare varit i NSD. Och tänker ni på den när Mårten Ström & co kväker om hur det kommer bli i "borgarnas" Sverige. Värre och ovärdigare än det är idag kan det bara inte bli.

Ovärdigt så det stänker om det är det också att det fortfarande är en stor reva mellan sjukhusvården och äldromsorgen. Nu klagar en enhetschef från Boden att sjukhuset skriver ut gamlingarna för tidigt. Det vill säga kommunen har inte omsorg som klarar patienter i ett så pass dåligt skick som många är. Det är fullständigt egalt om det är kommunen eller landstingets fel - sluta gnäll på varann och gör någonting. Alldeles uppenbart behövs en ny permanent vårdform - en mellanvårdsform eller vad det nu ska kallas.

Och Rättvisepartiet gör klart att de inte vill samarbeta med någon - de inväntar väl egen majoritet eller planerar för revolutionen under tiden. Annars var det glädjande så samstämmiga "damkören" var - vi fyra gruppledare även om Erika än så länge bara är blivande. Fast så är det väl med oss alla. Dels vill vi ju egentligen bli kommunalråd och så ska ju väljarna säga sitt - man kan aldrig veta vem de kryssar in. Och Camilla är glädjande tydlig och avvisar Karl Petersens frieri. Inte för att jag trott något annat heller - Camilla är kanske den största tillskyndaren av alliansen.

Alliansen som för övrigt verkar samlas ute vid Sörbyhallen i morgon eftermiddag. Jens har ju ordnat till en liten valstugefilial där också de övriga anslutit då och då. Bra samarbete - och i morgon verkar det som om det kan bli en riktig fyrklöver. Kan hoppas att Erika kommer och inte "bara" Conny.

För övrigt tycker jag att en del "gamlingar" är egennyttiga med att släppa fram andra och nya. Ett exempel är att Erling Wälivaara som ju i praktiken slagit igen butiken står med på den alliansartikel som skickats till tidningarna med anledning av överenskommelsen i går. Anna, Krister som riksdagsledamöter, Stefan som kandidat. Nog hade det väl varit bättre för kd att matcha fram Anders Pettersson, som är deras toppnamn, än att ha med Erling Wälivaara.

Jag skrev igår att kd inte var med på skoldebatten och Magnus har svarat att de kanske inte visste om det. Men nog tror jag att gruppledare Conny fått den inbjudan - fast det är ju mänskligt att glömma också.


Nu har mina sju skrivarminuter gått till ände.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback