kkk

Tur att jag "försonats" med Liza Marklund tidigare i min blogg. Därför kan jag med gott samvete länka till hennes krönika idag. Socialdemokraterna borde byta namn till bidragspartiet. Tack Liza Marklund!

Eller ljugarpartiet. Hörde att släktens gammelfastrar varit och lyssnat till Berit Andnor. Hon hade frankt sagt att äldreplatserna i landet inte alls minskat denna mandatperiod. Det finns faktiskt svart på vitt - en sammanställning av kommunernas egna uppgifter - att så är fallet. Av den utlovade ökningen på 10 000  förra valet har resultatet blivit 15 000 färre.

Och mina politikerkollegor i Luleå Camilla Hansen och Börje Lööw har hittat samma nisch. Fördömer jakt- och fiskeutredningen. I den frågan skulle vi nog kunna få till en regnbågsalliansen med vänstern - ja kanske till och med 100 procentig uppslutning inkluderande sossarna. Fast kan tänka att miljöpartiet spretar i den frågan även här i länet.

Och Maria Salmgren ligger nog inte högt i kurs hos Piteåborna efter dagens uttalanden i Norrbottens Kuriren. Hon är besviken på uppslutningen vid valupptakten i Piteå. Men förklarar att Piteå är ett tredjehandsval efter Luleå och Boden.

Plusjobben har blivit ett fiasko i Norrbotten. Endast 37 % av platserna är tillsatta. Ja, hade någon väntat något annat. Ja, regeringen förstås som hoppats kunna gömma fler arbetslösa i den åtgärden. Vi får hoppas att några av jobben i alla fall känns meningsfulla för de som fått dem.

Nu måste jag börja tänka på "hädanfärden" - åtminstone den mot staden. Sammanträdestider, ooh, ooh!
PTU - har läst handlingarna men kommer just nu inte ihåg ett enda ärende. Men jag återkommer med en redovisning för sammanträdet senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback