Lovat är lovat

Lisa har ju lovat att jag ska skriva mer ikväll. Men om detta inte blir avslutat utan ni hittar rubriken att Strutzen är död beror det på att min lägenhet understundom blir rena kemikalieaffären. Det luktar något som användes till kemtvätt förr - och jag hittar inte namnet. Jag bor i ett hyreshus med bara fyra lägenheter så jag borde ju kunna utröna om grannarna sysslar med något. Men det kommer uppenbarligen från avloppet i min klädkammare.

Tolvkaffet avlöpte snabbt - och jag anlände till expen strax före ett. Ett som det kändes bedrägligt lugn vilade över expen.

Vid tretiden ringde Turbo - vilket är släktens benämning på sonen Jens. Jag har tydligen snäst av honom för många gånger så numera inleder han alltid lugnt med frågan om jag är stressad. Hur svarar jag på sånt?

I alla fall ville han ha råd i en privatekonomisk affär som föga hade med valrörelsen att göra - fast egentligen så har den det eftersom det handlar om småföretag och dess utveckling. Nå, kontentan av detta blev i alla fall frågan om Lisa kunde vara med mig från halv fem och några timmar framåt. Och ett sånt erbjudande säger farmor aldrig nej till.

Lisa anlände till surströmmingen hos mor och far. Oskar var det och den var helt okej. Övervägande honor med den delikata rommen.

Det enda jag hunnit reta upp mig politiskt på är att DN basunerar ut att alliansens sänkning av fastighetsskatten bara gynnar några få i Stockholmsområdet. Eftersom sossarna ju följt efter och också föreslår något liknande så borde DN väl spegla skillnaderna och inte bara ägna sig åt "rubrikpolitik". Det är klart att vi vet att fastigheter som idag inte är drabbade av hög fastighetsskatt kommer att få någon sänkning.

Det är ju på samma sätt alliansens arbetsavdrag beskrivs. Pensionärer sägs få en högre skatt med alliansen därför att de som arbetar får ett extra avdrag.

Kontentan av sån argumenation är ju att alla ska ha kompensation även om de inte är drabbade.

Och så ett kom ihåg till mina memoarer: 2006 års val var det val då de tradionella valaffischerna gick i graven. Förvisso är det bara sossarnas riksaffischer jag sett plus moderaternas lokala personaffischer jag har sett men det är urdåliga.. Men jag kan misstänka att våra inte blir så mycket bättre.

Och ni - i onsdagens tidning - Norrbottens Kuriren?  lär det komma redovisning från BD-Open i Kalix. Och där har mitt andra barnbarn Sara varit med och segrat i sin åldersgrupp.

Livet är inte bara politik - och trots kemikalieångorna i min lägenhet så lever jag uppenbarligen än!  Jag kommer tillbaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback