Men vilket (S)kit(S)amhälle vi lever i

Det är inte ofta det händer - att det inte bara rinner ur mig vad jag vill skriva. Men idag är jag så upprörd över det så kallade välfärdssamhället så fingrarna korsar sig.

Pratade men en god vän i går kväll. Hon är sjukskriven sen midsommartid. Lite akuta hjärtproblem som visade sig vara något som liknar det BBK:s sportchef berättar om i NSD idag - utbrändhet. Arbetsgivaransvaret och löneutbetalningarna upphörde den 19 juli. Läkaren har sjukskrivit henne som en första period fram till i september. Hon går på behandling flera gånger i veckan.

Vad händer i förra måndagen. Jo en tjänsteman från Försäkringskassan ringer och ifrågasätter om de ska godkänna sjukskrivningen som sjukpenning berättigad. Till saken hör att hårt och mycket arbete - under tidspress- och  under en lång tid starkt bidragit till sjukdomen.

En undersökning ska genomföras, enligt kvinnan. Och där sitter min vän med uppmaning att försöka koppla bort jobb och allt som kan oroa. Bara vara för att kropp och själ ska läka. Hur enkelt är det med 9 dagar kvar till "löneutbetalningsdag" och hon inte vet om hon får några pengar. "Måste jag skrapa med foten hos sociala?"

Det här beror naturligtvis på direktiven från regeringen att få ned sjukstatistiken. Och vilka drabbas - ja naturligtivis de svagaste som inte orkar stå på sig. Och vilken misstro mot läkarkåren.

Det sägs och skrivs av s-företrädare hur eländigt allt ska bli om de borgerliga får makten. Jag säger som Lars Leijonborg: de som är sjuka ska vara hemma och ha hög ersättning - de som är friska ska vara på jobbet och inte ha någon sjukpenning alls. Det är så vi har ett välfärdssamhälle - det är så fusk ska beivras. Inte genom att knäcka sjuka människor som sosseregeringen medverkar till.

Urk - så känns det lite bättre. I dag ska ni lyssna till Lars Leijonborg i P1 klockan 08.15 i Ekots partiledarutfrågning. I går var det Reinfeldt och han var ute på hal is och tafsade på ränteavdraget. Jan Björklund var tack och lov snabbt ute och talade om att det inte var Folkpartiets linje.

Det är rätt ofta att det i dessa intervjuer slinker ut saker som hettar till i valdebatten. Få se vad Lars åstadkommer?


Kommentarer
Postat av: Karin

Här har vi sossarna i en liten ask. Det märkliga är att en stor del av den här gruppen människor röstar på sossarna. Man tar sig för pannan!

2006-08-16 @ 18:40:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback