Nu har man snurrat runt i den stora rondellen

Hemma redan 18.15 men det har sina rutiga och randiga skäl. Eller orange och blåklintblå kanske jag ska säga. I morgon ska bilen tejpas för kampanj. Härligt! det höjer tempot - som om det inte vore nog högt.

När jag stressade av i bilen på väg hem slog det mig att min första valrörelse fick jag skriva dagbok i Norrbottens Kuriren. "Sista veckan" i min första valrörelse - det var 1979. jag har klippet kvar men en del minns jag. Jag minns när rapporteringen började på TV och en av de första vallokalerna som rapporterades var från Kompelusvaara där kämpen Elis Baltzari huserade. Sifforna var skyhöga med norrbottens mått mätt men resultatet i riket blev inte vad vi tänkt oss. Dock klarade sig Eva Winther kvar i riksdagen - med nöd och näppe.

Och nu skriver jag ju faktiskt också dagbok - fast på ett annat sätt. För övrigt är en viss redaktör på Norrbottens Kuriren med initialerna J-E T fortfarande skyldig mig det utlovade arvodet. Det har jag skojat om många gånger. Tänk då 1979 men framförallt tidigare då fick även små "sketna" poltiker arvode för att skriva inlägg. Jag fick ett uppdrag någon gång vid den tiden att skriva om reklam i TV. Folkpartiet var ju för men sossarna emot. Det var under Jan-Erik Wikströms tid, han om bland annat var utbildnings- och kulturminister. Jag kunde egentligen inte ett enda dyft om frågan - men jag läste, och läste och ringde runt och tog reda på saker. Och en bra artikel blev det och 300 spänn fick jag. Men det var inte särskilt hög timpenning med allt jobb jag la ned.

I alla fall har jag nu på väg hem snurrat runt i den nya rondellen vid det jag kallar Prixkorsningen. I morse tog det 50 minuter in till jobbet - riktiga stockholms bilköer! Men det blir nog bra när det får torka!

Nu drar jag och skrubbar mygg från min bilfront!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback