Om beiga, otydliga och hycklande politiker


Ena vägen ut på nätet strejkade i morse och på den andra vägen höll jag på att ha glömt lösensordet. Koll i almanackan - vilket stöd - och kom ihåg att "kall"  Lovisa fick låna ut sitt namn den här gången.

Och nu Temo idag igen - fp stadigt runt 11 procent och alliansen än stadigare i ledningen. Det finns för och nackdelar med det inför slutspurten. Den finns för och nackdelar med alliansarbetet för både valarbetare och väljare. "Reinfeldt accepterar pappamånader" och Leijonborg dito med vårdnadsbidrag. I fråga efter fråga kompromissas det. Och vi valarbetare ska förklara vad vi egentligen innerst inne vill och vad vi "tvingats" kompromissa oss till. Och väljarna ska förstå skillnaden. Det är risk att allt blir en beige hoper.

På andra sidan har vi hyckleriets mästare - vänsterpartisterna. Ohly tycker inte alls att det är märkvärdigt att hans dotter går friskola - trots att han fördömer dessa själva. och arg blir han för att dottern dras in i valrörelsen. Något han själv gjort och utnyttjat för att visa vilken föredömlig far han är som anpassar det politiska arbetet utifrån barnen. Rätt naturligtvis - men nog måste då också dotterns val av skola kunna noteras med visst uppseende.

Och några nya moderater finns då inte i Luleå. De kör fortfarande Bo Lundgrens skattesänkarstuk som viktigaste ingrediensen. Och Maria hade tydligen svårt att veta om hon prioriterade riksdagsledamot eller kommunalrådspost. Det var DEN tydliga rösten!

Men bästa klon idag var ändå NSD:s granskning av BB-frågan. Av sjukvårdspartiets storvulna löften om att öppna BB på alla fem sjukhusen återstår nu följande skrivning: "BB i Kiruna kan motiveras".

Och idag börjar den förtidsröstningen - som poströstningen heter numera. Då brukar valtemperaturen höjas några grader - då är det skarpt läge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback