Sammetslen luft

Det är grått och sammetsliknande denna morgon. Men vår herre håller hårt i regndropparna. Det har fuktat asfalten men inte mer. Dock är himlen än svartare åt Boden hållet så kyrkoherde Lennart Åströms förböner har nog hjälpt.

Apropå förbön så borde nog den samlade kyrkliga rörelsen fundera på en nationell förbön för hela idrottsrörelsen. Sven Nylander får nu sparken från stiftelsen Ren idrott. Tänk att han har haft mage att vara med i den - det har ju framkommit att det här avslöjandet inte var första gången. Den kulstötare (?) i EM-truppen som tidigare åkte dit för rattfylla och diverse fick på radion ranka vilka som var värst. Inte oväntat tyckte han förstås att Sjöberg, Nylander och Lövgren var mycket värre än han själv. Han "rankade" dem också i den ordning jag nämnde. Sjöbergs knarkeri var väntat, Nylanders något oväntat och Lövgrens förvånande.

Det är ororande när vissa krönikörer också börjar också börjar antyda att vi inte ska bli så upprörda för det är ju så utbrett även i kändislivet. Förbön tack.

I NSD skriver en fd kassaanställd om hur sjukpenningsystemet raserats för att regeringen gett direktiv om att ohälsotalet ska ned. Hur människor förnedras och kastas ut i ovisshet. På insändarsidan finns ytterligare ett inlägg i samma ärende - läsvärt. Och kom ihåg att detta är i socialdemokraternas Sverige. När intyg om misstänkt hjärninfarkt coh posttraumatisk stress inte räcker utan det ska utredas om rätten till sjukpenning måste jag fundera vilken sjukdom som berättigar till sjukpenning. Kanske skrev det igår också men det tål att upprepas.

För övrigt så hjälpte jag min vän - hon som event. inte ska få sjukpenning - med kontakt till det sociala. Ville boka tid åt henne. Till slut fick jag göra det eller rättare sagt så fick jag lämna namn och adressuppgifter så skulle de "kalla" henne.

Nu måste jag rappa på igen. Tv 4 väntar klockan nio och klockan 11 har vi inbjudit till presskonferens för att presentera vårt kommunala program och våra kommunala kandidater.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback