Snällast - snyggast - gladast - vem vinner?

Det varierar vad som gäller för att vinna valet - idag vid fikat på utskottet enades vi om att snällast vinner. Vi var däremot inte överens om hon Rosling från Big Brothers ställer upp i riksdagsvalet eller valet i Stockholm. Jag och Margaretha Lindbäck håller på riksdagsvalet och Karl P på Stockholm. Vem kan avgöra tvisten?

Apropå tvist och bråka så har väljarna lite svårt att förstå att vi kan vara kompisar över partigränserna när vi är ute med våra valstugor eller bokbord. Senast i Antnäs i helgen var det en som sa att ni håller på att skälla på varann i fullmäktige men det är väl bara spel för gallerierna - det ser man ju nu när ni är hur kompisar som helst. För mig är det hur enkelt som helst - inte är jag arg på personerna - utan man tar i lite (okej - mycket då ibland) för att övertyga dem om att det har fel åsikter.

Och så till ärendena:


  • Ett medborgarförslag om att dra Botniabanan över Sandön får svaret att vänta till utställningarna av de olika förslagen kommer
  • Bullerskydd för boende bo Mogatan skulle "beaktas" enligt förslaget från tjänstemänne. Jag varnade för ordet beakta som fanns med när vi beslutade om alkolås för skolskjutsar. Det blev inget av det. Så nu står det i klartext i beslutet att kommunen ska påtala det till Vägverket - som är väghållare.
  • Motion om byggande på landsbygden - av Lennart Lindström - fick ett välvilligt yttrande men Camilla var inte nöjd med det så jag yrkade bifall till motionen.
  • Två motioner om Bomässa i Luleå. Den fråpn moderaterna avslogs för att de angett årtalet 2007 vilket är för nära i tiden. Den andra från PG Isaksson fick svaret att vi skulle samla på oss lite erfarenheter från annat håll. Jag tyckte att båda faktiskt borde ha behandlats tillsammans.
  • Så var det några okontroversiella förvärv av fastigheter
  • Och slutligen ett ärende om att fortsätta arbete med naturreservatsbildanden av Ormberget och Hertsölandet. Här går man på den mjuka linjen att börja i stort sett bara där kommunen redan äger mark. Ärendet gick dessutom för diskussion till partigrupperna.

Det var dagens skörd från Plan- och tillväxtutskottet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback