Stackars väljare!

I morse fick jag information om den familjpolitik som partistyrelsen ställt sig bakom. Det handlade om oförändrad föräldraförsäkring, bibehållna pappamånader, införande av jämställdhetsbonus i föräldraförsäkringen. Det folkpartiet gett med sig på är vårdnadsbidraget. Det är inte längre förbjudet för kommunerna att införa ett vårdnadsbidrag. Men folkpartiet har betonat att det inte får gå ut över kvalitetén i förskolan. Tak för hur stora barngrupperna ska kunna vara ska införas och alla ska kunna få dagisplats. Detta måste gå före ett kommunalt vårdnadsbidrag. Det blir upp till oss kommunpoltiker att prata ihop oss om det - och det kommer inte att bli några problem.

Men nog blir man förtvivlad när Berit Andnors kommentar är: "Med kortare föräldraförsäkring, lägre ersättningsnivåer och mindre resurser för förskolan visar alliansens familjepolitik hur lite de förstår om barnfamiljers vardag," säger hon.

Alliansen har inget förslag om vare sig kortare föräldraförsäkring eller lägre ersättningsnivåer. Och inte heller mindre resurser till förskolan.

Måhända friserar vi alla politiker budskapen till vår fördel - men när ett statsråd oemotsagd får komma med rena lögnerna tre veckor före valet - då undrar jag hur debatten kommer att se ut när vi närmar oss valet.

Det var talande att sossarna i Jokkmokk hade röda flygblad med vad alliansen tyckte - oftast lögner - men väldigt lite om vad de själva vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback