Förtvivlat lugn dag

Här på expen har ett förädiskt lugn rått hela förmiddagen. Telefonen har varit ovanligt tyst även mätt med fredagsmått.

Och själv har jag glömt bort bloggen - dehar ju inte varit tillgänglig de senaste dagarna. Konstigt vad lätt det är att komma från bra vanor - tänk om det vore lite enkelt med de andra vanorna.

Här har varit lite jobb fram och tillbak med ömsom kommunalt jobb - förtroendeuppdrag - och ömsom länsjobb. Nyss ringde Leif Wikman med ett förslag till fördelning av platser till Handikapprådet. Där ska finnas representanter från alla större nämnder, från alla partier, olika kön och åldrar och vilka kriterier som nu kan finnas. Inte alltid lätt att få ihop ett förslag som alla kan känna sig glada och nöjda över. Men nu har vi i alla fall ett underlag till vi i borgerliga gruppen ska träffas på tisdag.

Efter att vi skildes sent i går kväll höll jag Fuglesang sällskap på rymdpromenaden i avvaktan på att Johan Blund skulle anlända. Den lilla rackaren dröjde dock - sista ögonkastet på klockan visade dessvärre 02.10. Hann tänka 1 timme och 50 minuter till klockan ringer. Det gjorde den säkert också men själv vaknade jag inte förrän halvsex. Då mindes jag att jag hört några svenska ord från direktsändningen från rymden - trodde nog det var drömmar till jag i nyheterna på morgonen fick bekräftat att kontrolltornet  på liten bruten svenska tilltalat Fuglesang. Kul!

Folkpartiet rasar drygt 4% mötte mig i den första tidning jag läser varje morgon - Norrbottens Kuriren. Det var Östman som i Noterat ägnade sig åt "löpsedelsjournalistik". Jämförde folkpartiets siffror i senaste Scb med ditos siffror i maj. Medan han senare i texten övergick till det som trots allt är mer relevant - jämförelsen med valresultatet. Hade vi legat på maj siffrorna i november Scb hade jag nog misstänkt valfusk.

Övrigt att notera - fast på insändarsidan - är Bertil Keros inlägg i ALMI frågan. En seriös och vederhäftig företagares "angrepp" på ALMI förtar mycket av Liljedahls försvarstal i gårdagens tidning.

Äldreomsorg på entreprenad i Haparanda är också värt att nämna. Vi får bara hoppas att de nu gjort en ordentlig och seriös kvalitetsspecifikation vid upphandlingen så att Haparanda kan bli det som drar ur proppen för alternativ även i vårt län.

Och en sista grej; en förälder träder fram och säger att han inte längre vågar låta sin son gå till Östra skolan. Stora ordningsproblem, mobbing och misshandel. Med tanke på senaste tiden upprepade incidenter kanske det är timing med vår motion om ordningsomdömen i skolan som vi lämnar in på måndag. Det gäller att få ett  early warning system till föräldrarna.

Så kan jag ju inte slutligen låta bli att glädja mig åt att jag i dagens Norrbottens Kurir får stöd både för bevarande (eller i alla fall att fara varsamt fram) av både Fritz Olsson och Gökungen. Mats Risberg och Jan Wikström för den första och Jan-Olov Hedström, bergmästaren, numera ordförande för Hembygdsföreningen för den senare.

Nu ska jag inte uttala någ mer "ska bara" utan nu ska jag påbörja min avveckling av dagens jobb. Måhända hinner jag då sova 1 timme innan kommunfullmäktiges traditionella julmiddag i kväll klockan 19.00 "festvåningen" på nian i stadshuset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback