Grattis Korpilombolo

Det är ju smått otroligt vad Korpilombolo (med omnjejd ugår jag ifrån) åstadkommer under sin natt festival. Musik av näst intill världsklass och schackturnering är bara något av det jag kommer i håg vid genombläddring  av lokaltidningarna.

Krönikan i Kuiren behandlar idag kd:aren Lars Wikströms kategoriska uttalanden om att hoppa allt om han inte fick bli kvar som gruppledare. Får nu försöka förklara sitt "lappkast" att sitta kvar i allt. Han gör det för att så många - enligt honom - bönat och bett och han säger inte heller hur länge han blir kvar. Någon spekulerade i att han hyste hopp om en palatsrevoslution till. Men jag tror inte Lars är den personen - och både Birgit och Lars klarade att uttala sig utan att strö ytterligare salt i såren. Bra jobbat!

Gunnar Ek från aktiespararna fortsätter att vara obeveklig; "Det finns inget som motsäger det som jag betraktar som ett faktum - att det här är ett stort bedrägeriförsök". Dagens noterat har rubriken "Obol formidabelt härligt, sa Karl P". Tur vi har medierna som avslöjar skandaler och bara hoppas att om Ek har rätt att det stannar vid "försök" så inte massor med folk förlorar pengar.

I NSD finns en riksartikel med rubriken "Expolitiker lever gott på inkomstgarantin". Visar att många som gick för fyra år sen fortfarande lever på inkomstgarantin. Flera miljöpartister - som tydligen kunna skapa sina egna friår. Birger Schlaug och Per Garhton skriver böcker som få vill läsa - och lever på skattebetalarna. Nu ska egentligen inte enskilda hängas ut - det är reglerna som är tossiga. Å andra sidan har dessa gossar haft möjlighet att ändra på dessa men inte tagit möjligheten.

Och knarpolisen slog till mot Kalle Larsson - amfetamin - och han har en villkorlig dom redan hängande över sig. Det är i sanning sorgligt att kriminaliteten oftare och oftare också gör inträde på sportsidorna - vår sport och idrott som ska fostra!

Idag är det kommunal dag - förmiddagen ska ägnas åt arbets- och personalutskottet - mandatperiodens sista om inget händer. Vi ska bland annat ta ställning till vem som ska få bygga studentbostäder på Norra Klintbacken. Tyvärr bara två som velat vara med - och förslaget går ut på att den som bygger högst vinner. Nä, jag skämtar förstås - det är inte utslagsgivande med höjden - men att få så billiga hyror som möjligt och då kanske det måste bli så. Men vi ska väl få en ordentlig genomgång - underlaget som fanns med är inte tillräckligt beslutsunderlag.

Förhoppningsvis hinner jag med ett kort referat av sammanträdet vid lunchtid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback