Har Pajala råd med demokrati ála Niska?

Måste kommentera Pajala cirkusen innan jag gör något annat. Jag har ju internt följt och haft möjlighet att ge råd under kartellbildningen.

En kort resumé kan vara att socialdemokraterna villkorade samarbetet med Vänsterpartiet med att Bernhard Winsa inte skulle ha något uppdrag och framförallt inte i socialanämnden. Kom ihåg två saker när ni bedömer det här. Winsas "brott" bestod i att han offentligt hårt kritiserat en hemtjänstchef som tillika var kommunalrådet Niskas sambo. Kom också ihåg att Jan Larsson haft en aktiv roll i hela taskspeleriet. Jan Larsson är vice ordförande i Kommunförbundet vilket borde vara ett uppdrag som förpliktar.

Många rykten har föregått gårdagens fullmäktige. Majoriteten skulle inte godta att Bernhard ingick i den borgerliga kartellen. Hur de bara kunde drömma om att detta var praktiskt möjligt med rättsfall ända sen 1983. Något som också belagts av kommunens tjänsteman som lagt ned en hästjobb på det domunent som presenterades på valberedningen.

Valberedningen som blev en parodi. Information från ordförande Niska att vi räknar in Winsa i vår kartell, då blir det lottning i vissa nämnder om sista mandatet, tillfaller mandatet den borgerliga kartellen tar vi helt enkelt bort det genom att minska nämnden. Otroligt men sant!

Efter någon timmes diskussion på fullmäktige godtog de att Winsa räknades in i borgerliga kartellen. Hur det nu hade tänkt sig att undvika det vid en sluten omröstning. Men med deras öststatsmetoder verkar inget omöjligt.

Så Winsa fick sin plats i socialnämnden. Men vänstern försökte in i det sista. Nominerade en kusin till våra Mona Kumpula och hoppades väl att den borgerliga kartellen skulle splittras. Men där fick det tji.

Som hämnd minskade de med majoritetsbeslut antalet ledamöter i kommunstyrelsen så att Mona Kumpula hamnade utanför. Det är inte omöjligt att detta varit Niskas huvudsyfte hela tiden - det övriga kanske mest varit dimridåer?

Frågan är om lilla Pajala verkligen har råd med sådana här dumheter. Unga, dukliga kvinnor göre sig icke besvär - det är inte underligt om kvinnorna flyr Niskas Pajala.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback