Juldagsmorgon

Blev starkt varse att jag ska leva här och nu. Funderade i går hastigt över hur länge sen det var Tsunamikatastrofen. Och i dagens nättidningar kommer påminnelsen - 2 år. Sällan man läser i de stora drakarna som griper en på ett djupt och trovärdigt sätt. Men den lilla artikeln i Svenska Dagbladet gav mig förnimmelsen att förstå i alla fall tusendelen av denna kvinnas sorg och sorgearbete.

Men innan jag går in för att leva idag - inte särskiltlustfyllda saker att ta itu med - ska jag publicera lite miniatyrbilder frän gårdagen för släkt och vänner. övriga får hoppa över.


                                                                    

Frän vänster i nämnd ordning: julgran (ej tjuvad), Kerstin o Yngve grubblar över "örtordleken", Maj-Britt och mor Marianne, kaffebordet, Jens, Sara och Tomten och slutligen Sara och Lisa som fortfarande grubblar över Klurige Jim. Klurige Jim är i år en vanligt förekommande julklapp - en sorts batteridriven historia med bläckfiskliknande armar som ska kunna rita och åstadkomma riktigt konstverk.

Nu har jag lyckats fördriva hela förmiddagen utan att göra något vettigt - men som Lotta Gröning skrev i Aftonbladet - juldagen får grönt ljus för det är den dag då det är tillåtet att göra absolut ingenting.

Men jag har ett beting med mig själv - att årets räkningar ska sorteras in i pärm - nu innan nästa års börjar dratta in. Trodde inte mina ögon då jag synade högen - har inte sorterat i ett endaste litet kvitto på hela året. Jag har ju lite tid för att åstadkomma det - men sen är det bio som gäller ikväll.

Och apropå inledningen om offer för Tsunamikatastrofen så kanske ansvariga runt den konflikt som är under uppseglande i Afria fundera vilka miljontals personliga tragedier á la Tsunamin som kommer att utspelas i dess spår? Vem har gett er rätten att förorsaka detta?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback