Krya på dig, Olle!

Lampbytet gick bra - 140 pengar. Med förra bilen fick jag det oftast gratis bara mot lampkostnaden. Men för varje ny variant av mina Hondor blir det omöjligt för någon vanlig att byta själv - vilken den trevlige verkstadskillen också konstaterade.

Så hann jag med att vara en stund på expen före klippning och efter klippning. Sen bar det av till Boden. Med en fördom att det var oskyltat och svårt att hitta så körde jag naturligtvis fel. Ringde Carola, gruppledare fp i Boden, för vägbeskrivning men trots jobb i resebranschen finns mycker i övrigt att önska vad gäller färdbeskrivningar. Träffade på en himla trevlig kille i min ålder (läs gubbe) som pekade och talade om att jag var på rätt väg. Helt plötsligt befann jag mig inne på en kaserngård och kryssade bland gamla militärförläggningar. Men till slut kom jag rätt. Ett trevligt glasparti hade sammanfogat två kasernbyggnader.

En primitiv med god cateringlunch - kycklinggryta - inledde övningarna. Mycket intressant föredragning av räddningschefen i Boden - Bengt Nilsson - från sommarens skogsbrand i Bodträskfors. Jag började nästan längta tillbak till räddnings- och beredskapsutskottet - men det är väl "moddisarna" som ska ha den - om de nu inte brännt allt krut internt. (Skämt!).

Annars apropå rubriken så var Olle Lindström nedbäddad mellan lakanen pga en förkylning. Olle Lindström som faktiskt känts som en riktigt bra tillgång för fyrkantssamarbetet. Jag tror att alliansen i Boden - att Boden vars socialdemokratiska arbetarkommun bildades 1902 - kan ledas av en moderat har betytt oerhört mycket för samarbetsklimatet. Och tänka sig att Bosse Strömbäck - som ersatte Kenneth Backgård som skulle ersatt Olle - vänsterpartist står där och hälsar välkommen som vilken "moderat" som helst. Vad jag egentligen skulle säga var att jag i början av min politiska gärning tyckte instinktivt illa om den dryge, egoistiske högermannen Olle - men nu saknar jag honom när han inte är med på våra träffar - måhända slipas vi alla av i kanterna med åldern?

Och innan jag återgår till andra aktiviteter måste jag bara säga: besök Försvarsmuseét i Boden. Vi fick en guidning i dag av en ung historiker vars namn jag tyvärr glömt. Jag måste erkänna att jag hade svårt att slita mig och gå tillbaka till förhandlingarna. Även om det kom fram de obehagliga sanningar som jag vet men inte vill kännas vid - till exempel att vi i Sverige inte alls var så neutrala som vi 40-talister itutades i skolan.

Kul var det ocks att möta Torbjörn Lidberg, ny gruppledare för socialdemokraterna i Boden. Mycket mer sympatisk och trevlig live än när man läser hans "Bommersviksdrapor!.

Och grattis och välkommen i bloggänget, Camilla! Med första inlägget såg det ut som jag fått min överkvinna i att vara långrandig - men mycket trevligt skrivet. Jag ska sätta in dig som länk från min sida!

Och grattis till alla SVENnar - oavsett det nu är första namn, andra namn eller del av dubbelnamn. Det dök upp så många i mitt huvud - därav denna helgardering!

För övrigt anser jag det rätt att ALMI nu är polisanmäld!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback