Men ursäkta!

Mobilen gör dig till en lögnare, ropar Expressen ut. Tre av fyra erkänner att de ljuger - dagligen. Och frågan Expressen ställer är: Gör den nya tekniken att du ljuger mer? Hur ljuger Du? Öga mot öga? Via Sms? I mejl? Jag ljuger aldrig?

Spontant svarade jag: Jag ljuger aldrig?.Men när jag tänker efter så visst händer det att jag ljuger - eller i alla fall undanhåller sanningen. Inte i något elakt syfte. Men tänk bara en sån enkel sak som när folk frågar hur du mår. Egentligen har allt djävlats och det du minst önskar är att träffa någon. Och precis då kommer den kvittrande människan och frågar hur du mår. Det finns förstås två alternativ-:Att be henne/honom dra åt h-e och säga att det som fattades var bara att du skulle dyka upp just här och nu.. Eller så biter man ihop och säger: tack bra!

Men att jag svarade: ljuger aldrig,  bevisar bara att den nya tekniken får oss att ljuga. Dock är det snarare Expressen än sms och mail som bidrar till det..

Annars var konserten bra. Ninni, Lena och Jonas underhöll oss med en bred reportoar. Jag fick min Frank Sinatra coh Liza Minelli (tror jag). Och så är det  fridfullt att vistas i kyrklig miljö. En och en halv timme bara försvann.

Och så läser jag att den i dammluckan fastklämde mannens liv inte gick att rädda. Och att det anhöriga var med under försöken till räddning. Vilken fruktansvärd situation. Mina varma tankar går till dessa för mig okända människor. Vilken chock, sorg och smärta!

Om Gud vill och jag kan så hör jag av mig i morgon bitti!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback