Påven A-lag?

Vilket är påvens A-lag? Ja, inte är väl första tanken att det är ett lag som ska tävla mot Inter, Milan med flera. Fast nu finns långt gångna planer på det. Vilket scoop för stand-uppare, revymakare och andra.

Och nätredaktören ska nog ut och julhandla för han/hon hade redan lagt ut länken om vad som händer idag. Kurirens nättidning "avslöjar" att det är kommunfullmäktige i Luleå och Boden idag. Och att kommunfullmäktige i Luleå ska behandla och bifalla folkpartiets motion om alkolås i bilar som transporterar barn.

DN avslöjar - vilken den här bloggen gjorde för länge sen - att utsläppsrätter blir årets julklapp. Annars kan man ju undra om Fugelsangs rymdäventyr hunnit sätta några spår i tomtens julklappssäck.

En bra julklapp till oss alla är att färre ungdomar tar droger trots dumpade priser och ökad tillgänglighet. Det tar lite udden av de kritiker som tror att ett serveringstillstånd hit eller dit har någon större påverkan på ungdomars drickande.

Och regeringen fegar och backar om hem-PC. Avdraget försämras något men kommer att finnas kvar. Är det verkligen rimligt att fortsätta skattesubventionera hem PC idag när utvecklingen gått till att de snarast är hembio som köps?

Och skolminister Janne Björklund har för ovanlighetens skull tydligen gjort ett otydligt uttalande. Enligt morgon TV ska han ha sagt att möjligheten att läsa upp gymnasiebetygen ska försvinna. Vilket han inte vill kommentera. Jag vet väl vilket problem han vill komma åt nämligen att elever ger upp efter 1,5 år på gymnasiet, går kvar och struntar i det mesta för att direkt efter gymnasiet gå in på komvux och läsa upp betygen. Naturligtvis en dyr väg att gå som måste få sin lösning. Dock kommer nog inte lösningen att bli något total stopp att läsa upp betyg.


Nu tickar klockan och efter uppvärmning med tidningskrönikan kan nu arbetsdagen kan börja på allvar. Få se vad och vem som kan göra mig lycklig idag - utifrån Torkell Omnells råd. Och hur jag kan göra någon lycklig? Claudia C ska jag göra "lycklig" ikväll genom att besvara hennes frågor om medborgarförslag. Nu nedtecknat bara för att inte glömma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback