Politiken - del I

Morgonen på jobbet började dystert – min ”medicinska försöksperson” på jobbet som fortsätter att rasa i vikt. Själv hade jag ju igår en skål mandelflarn på skrivbordet som någon ”omtänksam” folkpartivän satt dit. Ja, ni vet väl – det finns väl fler än jag som lurar sig själv.

Så det var riktigt skönt att få lämna och åka till ”nian”. Som inte alls såg ut så festlig som i fredags – men det fick gå ändå (nästan lika sexistisk som Camilla!).

 

Högerflanken på bordet – bara fysiskt- var väldig gles. Plus att Börje på vänsterflanken  var sjuk och ersattes av Annika Sundström som – skulle det visa sig – var riktigt på alerten detta hennes sista arbets- och personalutskott.

 

En skojsam vadslagning om vilka på ”högerflanken” som verkligen skulle vara frånvarande alternativt hur många som skulle komma sent vanns av Maria Salmgren som tippade att båda skulle komma insläntrande allt efter.

 

Min bordskavaljer från fredagen – SO Hederyd – inledde med presentation av Medborgarundersökningen. Onekligen intressant – nu har vi gjort 3 så vi kan jämföra förändringar.

 

Han presenterade också projekt Kundtjänst som egentligen handlar om den medborgar- och företagarlots vi i oppositionen motionerat om och fått bifall till. Men det må ”kål de bo de vill” bara det blir verkstad. En kommun som är mer tillgänglig och har bättre bemötande av kommunmedborgarna.

 

Sen utbröt en livlig diskussion om telefonväxeln. Alla hade erfarenheter av vem som svarade hur – eller inte alls. Nya numret 45 30 00 verkar i alla fall alla ha svårt för. Hoppas det blev rätt här?

 

Ja sen var det Svartöbrinken – svårt att förstå hur centerpartiet som utmålat Luleås framtid  liktydigt med att folk ska få bygga vid vatten helt plötsligt ska utreda frågan. Och med näringslivspositivitetet som förtecken – hur näringslivsvänligt är det att säga till en småföretagare – Sorry förvisso har du investerat ett antal miljoner men du och dina blivande hyresgäster får vänta tills vi visionerat färdigt! Nåväl, var och en blir salig på sin tro!

 

Cykelpumpar i stan – medborgarförslag – gick på ”pumpen”! Liksom medborgaren som var förargad över att barnen måste ha egen matsäck med på utflykter – det visade sig att skolmåltider faktiskt ställer upp med det – bara det meddelas i tid.

 

Nu var klockan 11.10 och presskonferensen skulle avhållas 11.30. Extra kommunstyrelse 12.30 och sen fullmäktige 13.15. Då var goda råd dyra för visst ville jag intervjua min ”försökskanin” lite till. Gerd Niemi den räddande ängeln gick in på extra kommunstyrelse så jag hann ”dricka” lite tillsammans med min arbetskompis. Till fullmäktige kanske jag återkommer ikväll. Eller så i morgon. Nu ska jag i alla fall skrapa två trisslotter. Å då vet man aldrig…


Kommentarer
Postat av: Annika S

Hej Du!

Nåja, mitt sista aputskott hade jag inte tänkt det skulle bli. Vi kommer igen. Men - jag kommer att sakna er alla.

Annika, som inte är lika alert idag.

2006-12-19 @ 18:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback