Rubrik utan täckning

Jag börjar tydligen vara ungefär som en kvällstidning. Morgonens rubrik var "Utsläppsrätter - årets julklapp?". Men inte hittar jag då någonting om det i texten. Uppenbarligen är det inte många som läser min blogg eftersom ingen efterhört meningen.

När jag sitter vid datorn surrar tv:n bakom ryggen. I morse lyssnade jag lite förstrött på att man kunde köpa utsläppsrätter och ge bort i julklapp - återigen tänkte jag på 1:a april. Fast det var dagsens sanning. Via Naturskyddsföreningen kunde man skicka in pengar, de köper utsläppsrätter som därmed lämnar marknaden och vips får vi mindre miljöföroreningar. Men effekten var ungefär som en piss i Missisippi som vännen Anna-Greta i centerpartier brukr uttrycka det.

Efter att ha kasat mig in till stan i snömodden och den häftiga trafiken tog jag omvägen och hämtade upp Thomas. Sen flåsade vi in på landstingshuset för att delta i Morgonrock. Måste ge en eloge till både Ulla Ölvebro och Stefan Tornberg - fp som det stod i programmet - för deras lysande föredragning av ansvarskommitténs betänkande. Måhända kan det också spela in att jag gillar förslaget. Bort med landstingen - in med regionkommuner som de valt att kalla det. Avlöva och förändra länsstyrelsens roll. Inga kommunsammanslagningar - i alla fall inte med piskan uppifrån. Och en hel del andra förändringar också. Thomas och jag blev genast osams om hur stor "regionkommun" vi skulle ha. Vi äldre vågar ju lite mer - eller hur Thomas - så jag vill ha de fyra nordligaste länen medan Thomas bara vågar sig på Västerbotten.

Sen vetetusan var dagen tagit vägen - har i alla fall hunnit med att färdigställa en informationsskrift till medlemmarna i Luleå. Lite om den slutliga fördelningen av uppdrag inom kommunen. om julöppethus nästa lördag och diverse annat smått och gott.

Handlat har jag gjort till mor och far - sex kilo vetemjöl + allting annat. Inte undra på att jag får kalkaxel och ont i armarna.

Nu har jag i alla fall precis hunnit hem och byta kläder - och så är det dags för basket.

Kan inte undanhålla er länken där Bo Johansson "erövrade" gräddan av Luleå. Om han nu är den mytoman som antyds så får man ju erkänna att dessa kan se både trevliga och belevade ut.
Välbekomme!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback