Rymden dominerar

Godmorgon - hoppas ni alla får en riktigt bra 2:a advent.

Mycket jag fortfarande har att lära. Dock är det väl inte aktuellt att byta yrke - annars har jag nu kännedom om ett till - rymdmatsexpert. Kajsa Ohlson från Arla sitter just nu och förevisar rymdyoughurt. "Den var nästan god" är den spontana reaktionen från soffgruppen som provsmakar.

Det är svårt att hitta något annat än rymden i tidningarna på morgonen. "Deckarfrossa i december" är en rubrik. Kriminalnovellerna vägrar dö sägs det - 112 eller var det 74 nya i december. Ett märkligt fenomen att just dessa ökar - konkurrensen är ju stenhård vilken vanlig tidning jag än slår upp - vanligtvis - då inte rymden står i fokus.

Skurkarna i Luleå låter sig dock inte imponeras av Fuglesang och kompani. Till och med landshövdingens residens har haft inbrottsförsök i natt. En kraftigt berusad person hade hunnit slå sönder ett lås innan ordningsmakten hann ingripa. Förhör hålls då vederbörande nyktrat till. Ett forskartips kan vara att undersöka hur mycket mindre brott, kriminalitet och elände vi skulle ha om Sverige och världen var befriade från alkohol och droger?

Stress kan motverka motion - hävdar forskare. Och resulterar i viktuppgång efter försök med en grupp ishavsforskare.

Meningen är tydligen att vår vän astronauten ska hinna hem till jul. Och få äta vanlig julmat förhoppningsvis om de nu inte sitter någon form av matkarantän. Värre är det för en av mina vänner som deltar i ett medicinskt forskningsprojekt. Hon ska leva på näringsdryck i sex veckor med start den 5 december. Vilket innebär att hon slipper äta julmat som hon uttrycker det. Sånt kallas mental träning.

Nu ska jag återuppta det igår abrupt avbrutna hemmapysslet. Sen blir det Mångahanda julmarknad på Sunderby Folkhögskola och en vända till jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback