"Spionskolan"

Ja, bara rubriken säger ju att det som skulle gagna samhället mest vore nog om media hade en särsklild etikkommission som granskade deras arbete - och rubriksättningar. Men skalar man av det värsta rubrikkniparna, personer som är ute för att skada och de som vill skydda sig själva så återfinner jag en grund i reportaget som väl stämmer med min egen bild av partiet. Eller den kultur som utvecklats inom partiet i och med Johan Jakobsson tillträde som partisekreterare.

Vi personal på fältet kände Johan sen tidigare befattningar och till och med uppvaktade för att han inte skulle bli partisekreterare. Som svar på det kom en omorganisation där ombudsmännen inte längre var anställda av riksorganisationen utan av länen. Så hade han söndrat en maktfaktor som kunde företräda medlemmarna i länen. Det var bara en av många åtgärder som gjort att jag i mina hårdaste stunder talat om Johan Jakobsson som härskare i Cesars romarike. Men övrigt har jag delgett vår nya partisekreterare Erik Ullenhag som jag litar fullständigt på!

Detta i kombination med den kultur som har så lätt att få fästen i ungdomsförbunden - vilket det än må vara har vi ju skådat - kan ju inte sluta i annat än någon form av katastrof.

Katastrof skulle det ju naturligvis bli om EU-parlamentariker inte läste sin mail på 4-5 dgr som Maria Carlshamre sa. Det är ju därför deras assistenter har tillgång till deras mail. Så den storyn håller inte Maria.

Sen finns det ju massor att säga om hur andra partier cyniskt utnyttjat unga människors dumhet för egna syften - men det blir för långrandigt.

Rättegången torde väl bli en av de mer besökta - något fler än de 10-tal som var på samma rättegång som jag var på i veckan.

Men efter det backar vi bandet och startar om med Mats Hasselgrens idéer om kampanjarbete - med förtroendet och medborgarna i fokus.

Annars har dagen förflutit i julens tecken. Biobiljetter uthämtade - mina biovanor är inte mer utvecklade än att jag fick ringa Birgit för att kolla var den andra biografen - inte Royal -låg  men det måste vara julstressen för Filmstaden var nog den jag besökte senast.

Dammsugare inhandlad. Och visst blev det en rökt lax också även om svärdotterna hotat med att allt vi inte äter upp får vi ta med hem.

Och så har jag sovit middag till hockeyn - därav denna sena kväll. Denna gång förlorade vi dock mot Finland!

Kommentarer
Postat av: Lars

Tack för spionkommentaren, men Du måste nog utveckla mer för vi som inte är så nära maktens centrum fattar inte mycket av vad som sades om den inre kretsen i partiet, själv fattar jag inte mycket mer än att partiet skadades ytterligare av reportaget

2006-12-17 @ 23:25:40
Postat av: Ylva Strutz

Härska genom att söndra är bra utryck. Och belöna! Sånt sprider sig neråt i organisationen. Sånt här kommer och går i många organisationer och leder i de flesta fall inte till att någon likt Per J begår olagligheter. Men kan vara f-n så förödande ändå.
Jag har tror att jag genom samtal med vår nuvarande partisekreterare har bidragit till att den kulturen kastats ut helt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback