Tur man glömmer

I morse var det någon besserwisser typ - kallad omvärldsanalytiker tror jag - Marie Söderkvist som uttalade sig om partiernas framtid. Hon hade forskat gubevars. Om partierna inte gjorde något åt medlemsutvecklingen så skulle de vara utplånade om tio år.

De politiska partierna hade inget att ge dagens generation - det höll inte att dricka kaffe och erbjuda att blada valsedlar var tredje år.

Utan att negligera att de politiska partierna har problem vill jag nog ändå säga att det är lite sorgligt med en omvärdsanalytiker - som ändå tas på allvar av media - att hon inte snappat att vi faktiskt har val vart fjärde år - även om vi dessemellan också har EU-val.

Det känns som om hon plagierat den stora undersökning som presenterades för ca 10 år sen - och vars namn jag naturligtvis glömt. Men det var den som slog fast att svenskarna var aktivare än någonsin - men kanaliserade det inte via de politiska partierna. Nu ska vi se om någon kan hjälpa mig med namnet. Långtidsutredningen? Demokratiutredningen?

Själv har jag bara ett mål just nu - att få följa Fuglesang tillbak till jorden i levande skick!


Och i morgon ska jag först simma och sen ska vi på bio och se Vilda vänner - jag har en hemlis men den törs jag inte berätta förrän efteråt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback