Utsläppsrätter - årets julklapp!

Hamnade på Bette Davis dokumentär i gårkväll. Bette Davis tillhörde inte barndomens favoritfilmstjärnor. Missförstå mig rätt - jag menar de filmstjärnebilder vi bytte mellan varann. Men det var ett intressant program. Dock innebar det av någon anledning störningar i sömnklockan så tro att jag vaknade fem minuter för tänkt uppskjutning av rymdraketen. Och försov mig sen förstås till halvsex. Men tidningarna kom inte förrän sex vilket har förrtyckt hela min morgon.

Usch vilket antiklimax - nog måste det till mycket mental träning för att klara det. Jag menar att Fugelsang blev kvar på marken. Många jämförelser skulle kunna göras med valrörelser. Efter 14 års valrörelse - det är väl så länge Fugelsang väntat - så skulle sammanräkningen skjutas upp gång på gång.

Och nu får Maud och Lars åka hem med oförättat ärende - motgång för regeringen. Förmodligen kan väl den borgerliga regeringen lastas för detta också - kommer säkert att återfinnas på någon s-blogg.

Annars väntar jag varje dag på Fredriks baby. Väntar att "den" ska dyka upp på Fredriks fotoblogg. Fredrik lägg in din mobilblogg som länk på din vanliga!

Och lokala nyheter idag - Kvartersakutens läkare är glada. Regeringen kommer att ordna så att det får rätt att ersätta läkare som går i pension. Dessa läkarpraktiker - uppskattade av så många patienter - har varit nära att dö sotdöden. Läkare som gått i pension har inte fått ersättas.

Och Bo Östman påminner igen om Karl Petersens flåshurtiga uttlande om Obolaffären: "Det här är en stor sak för Luleå". Ja, Karl kan väl knappast lastas för att inte veta hur stort det skulle bli.

Och när jag se Årets Norrbottning kan jag väl inte låta bli att konstatera att det nog inte är någon högoddsare att tro att Idol Markus vinner. Fast själv har jag röstat på polisen Christer Nilsson.

Tråkig historia med NKF
- styrelsen har avgått och gjort polisanmälan. Bland annat Kristina Niva har jobbat för NKF projekt utan att styrelsen haft kännedom om det. Och arbetet sammanföll dessutom med valrörelsen då Kristina Niva jobbade stenhårt för Feministiskt initiativ. Hoppas Kristina verkligen har sina arbetstidsrapporter i ordning - annars får hon det svårt.

Nu hinner jag inget mera - ligger back i tiden. Ska vara på landstinget och lyssna till Ulla Ölvebro och Stefan Tornberg som pratar ansvarsutredning. Stefan presenterade i inbjudan som fp - och då kan man ju inte motstå att gå.

Kommentarer
Postat av: Kristina Niva

Hej Ylva
jag såg i din blogg när jag googlade att du i december 2006 kommenterade mi8tt arbete för NKF. Ja det stämmer, jag arbetade halvtid (oreglerad arbetstid) som en av två projektledare. Min anställningstid var maj - juni augusti - september. Visst var det till en del under själva valrörelsen men jag hade helt fria händer att lägga upp denna halvtid tidsmässigt och det fungerade bra. Sen var vi ju fler inom F! som valjobbade. Jag har ordning på mina papper och har ett anställningsbevis (utfärdat av Gertrud Backman f.ö.) Detta gjorde jag dock ingen affär av - det enda som grämer mig är att jag inte orkade kämpa mer då och i allafall berätta sanningen för en del personer - men jag ordkade helt enkelt inte! Jag blev sp fruktansvärt besviken! Tycker fortfarande att detta var en trist historia, verkligen! Ett färdigt projekt blev det av den förstudie som jag arbetade med i allafall som givetvis skulle ha tillställts dåvarande NKF-styrelse. Men det blev alltså inte gjort av de två som satt i den gamla styrelsen och som jag på goda grunder (tyckte jag då) litade helt på. Själv hade jag ingen som helst aning om att dåvarande styrelse inte visste att vi arbetade för dem! Men med så mycket annat som jag fått uppleva sen jag bröt med SAP så borde ingenting förvåna längre - och det ska du veta - det finns inget jag förvånas över längre heller.
mvh
Kristina Niva - numera lyckligt utanför de värsta intrigerna.

2007-08-28 @ 14:02:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback