Voj, voj

som i Vojakalla - 8 anhållna för mordförsök efter skottlossning. Hur i fridens dar kan det här få fortsätta år efter år - och förmodligen generation efter generation också. Hur kan det komma sig att de efter så många ingripanden fortfarande har vapen. Vilka verktyg saknas i vårt rättsamhälle?

Och apropå rättsamhälle - hörde att SSU:s Anna Sjödin skulle överklaga till Högsta Doimstolen att Hovrätten nekat prövningstillstånd. Finns det inga goda rådgivare kring flickan eller är hon så omdömeslös.

Och när jag ändå är inne på spåret rätt så var det en upplevelse att höra vittnesmålet i går. Från den åtalades flickväns väninna. Hon hade svårt att minnas för hon "var så grymt full". Hon mindes inte att den åtalade hoppat på Rolf Nielsén men hon mindes absolut att den åtalade inte slagit sin flickvän. Det skulle nämligen bevisas att det inte var någon brottsligverksamhet som Rolf och Lars ingrep mot.

Kul att läsa krönikan i Norrbottens Kuriren om "dubbelt kvinnor i Jokkmokk" och god representation för folkpartiet med både ordförande och vice ordförande platser. Fast nog borde folkpartiet haft vice ordförande posten i kommunstyrelsen. Både röstmässigt och mandatmässigt mycket större än både samernas väl , som fick posten , och miljöpartiet. Men uppenbarligen lite surt sa räven från miljöpartiets sida. Såg något uttalande från miljöpartiets Mats Dahlgren häromdagen. Han hade minsann inte varit med och bildat kartellen för att marknadsföra folkpartiet. Det säger en del om Mats och också en del om hur stor folkpartiets framgång i Jokkmokk verkligen är.

Och även rubriksättare kan ha dåliga dagar - eller gått i flumskolan. I dagens Norrbottens Kuriren kan vi läsa om "vattendommar" på sidan 29.

En bra dag hoppas jag Bengt Urban Fransson hade häromdagen när jag var i Göteborg och spelade in ett frågesportsprogram. Jag noterade nämligen, i Bengt Urbans Kurirenblogg,  att av Bengt Urbans 3 livlinor var åtminstone 2 säkra folkpartister. Det bådar väl gott för det kommunala samarbetet mellan socialdemokraterna och folkpartiet i Arjeplog!

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Du har helt rätt Ylva när det gäller Vojakalla och att det år efter år är det likadant. Är det inte det här ett tecken på att dessa element helt enkelt struntar i de lagar och förordningar som finns? När det sedan gäller SSUs Anna Sjödin så är väl detta hennes kamp för att inte hamna "ute i kylan" men visst pekar det åt de hållet för henne.

2006-12-13 @ 16:35:39
Postat av: Strutzan

Helt desperat med avstängd blogg försöker jag med kommentarer vilket de säger ska funka. Men förmodligen bara in?

2006-12-13 @ 20:55:20
Postat av: Strutzan

Såja, nu kan jag i all dementera min spydighet mot Mats Dahlberg, mp. Enligt folkpartister i Jokkmokk skulle Mats aldrig säga så. Förmodligen har journalisten uppfattat det fel. Att istället sa att han inte såg alliansen som ett medel att marknadsföra MP. Men faktum kvarstår - om väljarna fått råda så borde det varit fp som haft vice ordförande posten. Undra om det är helt fel att fundera om inte Brösth haft ett finger med i spelet - han som "frispelade" med att föreslå moderat motkandidat mot Diana Kvickström som överförmyndare. Svårt med kvinnor, Brösth?

2006-12-13 @ 21:02:42
Postat av: Ylva Mjärdell

Hej Nisse!
Vad jag längtar tills i Januari då du blir min lärare och mentor i Byggnadsnämnden.Vad spännande och roligt det ska bli! :O)
Natti natti och kram till er alla
*vinkar från Knöppelåsen*

2006-12-13 @ 23:37:48
Postat av: Strutzan

Hallå alla vänner, här kommer jag inkrypande bakvägen så att säga. Bloggen ligger nere men kommentarer in och ut funkar. Lite frustrerande för bloggskrivande är färskvara. Det är när jag inte får skriva av mig löpande som bloggen stressar.
Den stora nyheten i båda kvällsdrakarna i går var annars om man drabbats av mus- eller dataraseri. Benämningen var lite olika i Aftonbladet respektive Expressen. Det handlade dock om det som gjorde att jag skickade 18 likadana kommenterare till Magnus. Ett ständigt oroligt pekfinger - då inget händer - och sen allt kommer med en gång. Man kan väl säga att tekniskt strul med bloggen är en variant av mus- och dataraseri. Det är inget kul att skriva i denna lilla kommentarruta där jag bara ser de sist skriva raderna - så jag åter kommer vid lunchtid då nya servern skulle anlända till Oslo. Vet inte om det är en norgehistoria eller om det då kommer att funka.

Ha det så bra till dess!

2006-12-14 @ 04:56:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback