Även en elefant går att besegra

Även en elefant går att besegra bara man tar den i bitar. Riktigt så säger man inte - men ni förstår säkert vad jag menar. Det är mycket nu - massor av mail som besvaras - och småsaker som ska åtgärdas. Varje enskild grej är bullshit men tillsammans är det just nu ett berg.

Men jag börjar längst ut i snabeln och berättar kort om vad som avhandlades på sammanträdena i går.

Arbets- och planeringsutskottet

Alla ledmöterna var på plats när sammanträdet började - vilket delvis berodde på att Karl P hade ett överdrag på fem minuter.

Willy Sundling gav oss statusrapporter för Gymnasiebyn och Kulturens Hus. Det här med namnet och vem som har bestämt det fattar jag inte riktigt. Visst har det varit någon omröstning - men vem har beslutat att den ska vara beslutande. Ja, bara en liten fundering.

En motion om att effektivisera fordon och maskinutnyttjande inom Luleå kommun. Den bifalls med det yttrande som tekniska förvaltningen och nämnden avgett. Lite märkligt - man konstaterar egentligen att vad göras skall är redan gjort - och ändå bifalls den. Nå, det är väl inte till att klaga - det är en moderatmotion. Sådana brukar avslås med en ryggmärgsreflex. Men jag tror Karl P är lite taktisk.

Prisjustering av skärgårdsverksamheten - stugor och biljettpriser på båtarna. Skylls på att det lagts ut på entreprenad och de vill ha bonus. Sjävklart vill de ha betalt för att hyra ut - precis som det kostat för fritids att göra det själva. Men de pengarna har de behållt själva - och låter turister och lulebor betala. Här måste vi nog markera till ks även om jag inte gjorde det igår.

Och så gjorde jag min "kupp" med ett öppet brev till kommunledningen .
Ett gott Luleå - mer än byggkranar , skidåkare och Luleå kalas .Har lärt mig av Börje Lööw och Annika Eriksson att vill man ha igenom sina hjärtefrågor, ekomjölk resp. upprustning av Björkskatacentrum, måste man vara lite fräck och utöva utpressning. Det är skamligt att kommunen håller på att dra in pengar från korttidstillsynen. Så jag la det som ett tilläggsyrkande på ärendet om bidrag till skid-SM. En fräckis naturligtvis men det var ytterst nära att Karl P ställt det under klubban. Och då hade Börje Lööw tvingats bekänna färg i en votering. 

Men man brukar ju säga Gud bevara mig för mina vänner mina ovänner klarar jag själv. Tro att  Lennart Lindström skulle vara bror duktig och i mästrande ordval tala om för både mig och församlingen att så här kan man inte göra det är ju ett nytt ärende. Han påstod till och med att mitt grepp var poltik. Ja, tacka för det - det är därför jag är med i utskottet - för att driva frågor som jag tycker är viktiga till exempel att förhindra besparingar på verksamhet  för ungdomar med funktionshinder.

I alla fall har jag lyckats föra ärendet ett steg framåt - vi ska få det som ärende till utskottet.

Nu ska jag nafsa elefanten lite i svansen också - sen återkommer jag med rapport från kommunstyrelsen
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback