"Får jag lov"

Bakom den smått förföriska rubriken döljer sig SOU 2005:77, PBL-kommitténs slutbetänkande. Den ska behandlas av kommunstyrelsen i morgon. När jag sitter en söndag och sliter med den - det är en tidpunkt då jag funderar om det är värt att hålla på med politik. Missförstå mig rätt - det är ju en oerhört viktig lagstiftning som ska omformas. Hur det görs är extremt viktigt för den enskilde eftersom kommunerna sitter på planmonopolen.

Men det är mycket fackspråk och termer som är svåra att förstå. Har dessutom det handikappet att byggnadsnämnden är en av de få nämnder som jag inte ens varit ersättare i.

Roligt att konstatera att vi här uppe och i Luleå kommun är ense om att strandskyddet måste få tillämpas annorlunda här uppe än i extremt överexploaterade skärgårdsområden söder över.

Extremfallet jag varit med om var när Naturvårdsverket överprövade länsstyrelsen om byggandet vid Aleån - med stranskyddet och allemansrätten som grund.De som besökt platsen ler och skakar på huvudet.

Så ett tillägg kanske jag kan få igenom i morgon - att Naturvårdsverkets överprövning av den lokala länsstyrelsen måste bort. För det tycker även den socialdemokratiska ordföranden i Kommunförbundet Ilmar Reepalu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback