Fortfarande svårt med karikatyrerna

Idag igen var det en insändare i Norrbottens Kuriren. Islamska föreningen i Norrbotten uttrycker att de känner sig kränkta av karikatyrerna.

De ger en beskrivning av sin profet som vare sig ljög eller var otrogen mot någon. Han var alltid sanningsenlig och rättvis. Han försvarade alltid den förtryckta och hade stor respekt för svaga och äldre människor. Och så vidare. Jag tror på allt det här. Så här beskrevs också vår Gud och Jesus när jag gick i söndagsskolan (vilket jag gjort i två omgångar - en själv och en med sonen).

Men det irriterar mig att jag inte någonstans får riktigt klart för mig vad kränkningarna består i. Är det verkligen så illa att man beskrivit islam som en våldsam religion och därmed alla muslimer som potentiella terrorister. Ja då är det verkligen värt all kritik och alla demonstrationer. Då vill jag veta det för då vill jag också gå med plakat.

Men är det så, att man med en bild av profeten, velat visa att det finns idioter , Bin Ladin med flera, som i profetens namn bedriver terrorism och dödar hundratusentals oskyldiga människor. Ja, då är det väl inte värre än att man , gärna med karikatyrer av Gud, visar att det bedrivs och har genomförts bestialiska handlingar också i den religionens namn.

Är det bara jag som inte fattar? Ayse Duyar, min fullmäktigekompis och miljöpartist, och en av undertecknarna, hjälp mig förstå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback