Från kommunstyrelse

13.15, måndag 13/2, våning 9, Stadshuset. Kommunstyrelsen

Sen ankomst av några ledamöter - något som alltid stör mig. Ganska fullt runt bordet - även gruppledarna Conny och Jonas har dykt upp - de nyttjade inte sina insynsplatser på förmiddagen.

Redaktör Anundby , NSD, är på plats i vanlig ordning. Ingen från vår andra lokaltidning.

Ärendena 21-24, delegationsbeslut, försäljning Porsön 1:3 (mark till studentbostäder), fortsatt elsaneringsbidrag, förstudien Norrboniabanan klubbas med fart.

Stopp på ärende 25, Yttrande över PBL-kommitténs slutbetänkande. Vi har ett gemensamt yttrande från oss borgerliga. Vi och centern hade några punkter var som vi la i hop till ett yrkande som moderaterna och kd också anslöt sig till. En smärre ändring som vi föreslog godtogs också av majoriteten.

Fast nu har jag haft en paus - och varit med och tagit OS-guld. Okej, nu går vi vidare i föredragningslistan.

Medborgarförslag om Norra hamnen - två stycken - som får snustorra svar.

Medborgarförslag om att plantera barrträd i centrum. En gång i tiden motionerade folkpartiet om fler lövträd i centrum eftersom de samlar upp luftföreningar. Numera vet jag att lövträden då är till bekymmer för astmatiker. Hur man vänder sig har man rumpan bak!

Och Thomas stör mig då och då i skrivandet. Första damguldet i skidor sen Toini Gustafsson Rönnlunds tid får jag veta.

Nästa ärende på ks var renhållningstaxan. En av mina ledamöter i Tekniska nämnden mailade häromdagen och undrade om man inte kunde säga upp renhållningsbolaget. Ja, jag skrev nog om det tidigare - att vi ju vill konkurrensutsätta renhållningen. Sossarna hade backat från höjningen på 12% till 8%. Men det är bara kosmetika. Det går ett tag - men får man inte höja taxorna så leder det bara till subvention via skatten och det kan ju inte vara meningen.

Motion om bidrag till samlignslokaler, plusjobben, kommunalt uppföljningsansvar klubbades rakt igenom.

Lite stopp om vår motion om försök med lägre beskattning på hushållsnära tjänster. Lite snopet att inte centern och moderaterna bifaller den. Ljuvligt för Börje Lööw & co, naturligtvis. Centern var i alla fall lite offensiv - och menade att detta genomför vi när vi tar över till hösten. Maria däremot hade pratat med skattemyndigheten och det skulle bli så krångligt att genomföra bara i en kommun.

Men hon har ju totalt missat poängen - om vi skulle lyckas få med Börje Lööw och Karl Petersen att begära detta hos Göran Persson - så skulle det med all sannolikhet innebära att det omgående införs. Tänk en sån begäran från Luleå - den sista sovjetstaten.

Sen var det revidering av landsbygdsprogrammet och lite formalia grejor, fyllnadsval med mera.

Så ett antal räddningstjänstärenden - uppdatering av diverse dokument.

Slut för igår, vid 15-tiden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback