Godmorgon!

Påbörjade ett antal gånger i gårkväll skrivande men avbröts av telefonen som gick varm i går kväll. Annars tycker jag att telefonsamtalen drastiskt minskat till förmån för (om det nu är en fördel) mailkorrespondens. Förändringen är väl på både gott och ont. ibland kan jag börja tvärlängta att prata med någon som jag mailat intensivt med.

Nåväl jag är inte så hemma med den här tekniken - så mellan varje samtal så bara försvann det jag skrivit. Men man ska lära något varje dag - så idag ska jag lära mig att spara arbetsmaterial.

Min upprördhet igår kom sig av att jag mellan telefonsamtalen såg fragment av Rapport och en viss Göran Persson. Han är stylad som en landsfaderlig typ men en överlägsen arrogans framträder tydligt. Lägg märke till hans kroppsspråk med händerna - ett onaturligt kroppspråk som gör att man ibland inte vet om han är en karikatyr av sig själv, Persson-Parnevik.

Tydligen diskuterade han folkpartiets rapport om ordning i skolan med Lars Leijonborg. Han sa att folkpartiets poltik var utformad för en kaserngård inte en skolgård. Man kan bara rekommendera Persson ett besök i verkligheten. Skolgården är inte en kaserngård utan tyvärr alltför ofta snarare ett slagfält. Dessvärre gäller det allt för ofta också i klassrummet. Läste senast i dag om föräldrar som anmält skolan i Luleå till Skolverket för att deras barn upprepade gånger blivit slagen och mobbad i skolan.

Far berättade i morse, faktiskt med viss beundran i rösten, att han aldrig sett Lars Leijonborg så uppretad och arg. Av det lilla jag såg och hörde var det helt befogat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback