Hem ljuva hem!

Sunderbyn 21.15, just hemkommen från samrådsmöte om Mjölkuddsberget. Ett 40 tal deltagare hade hörsammat inbjudan från Skogsstyrelsen och tekniska förvaltningen. Samarbetet handlar om Gröna jobb, ett alias för arbetslöshet  - men absolut vettiga arbetsuppgifter i avaktan på en fungerande arbetsmarknad. Samtalade med flera trevliga tjejer som ingår i projektet - varav åtminstone en hade sina bopålar på samma ort som jag - Sunderbyn.

Märkligt att så lite "vanligt folk" deltar. Av 40 deltagare kunde jag - med god personkännedom - räkna baklänges. Cirka 15 politiker (varav 5 folkpartister=33%, ett gott omen?), 20 tjänstemän från kommunen, Skogsstyrelsen och projektet Gröna jobb. Kvar blir mellan 5-10 allmänhet inklusive media.

Nog är det märkligt att så få är intresserade av hur ett naturnära fantastiskt område ska utvecklas. Synd också eftersom det verkligen var ett samråd värt namnet. En duktig ledning som hade en balans mellan att alla ska få framföra sina åsikter - utan att andra ska drabbas av långa utläggningar. Ett särskilt tack till  Mikael Öhman som hade just den otacksamma uppgiften att dra ihop i tid - men som lyckades.

Särskilt lycklig var jag också över att två av fyra grupparbeten redovisades av folkpartitjejer. Sofie Pettersson och Viveka Nordlund, våra representanter i Tekniska nämnden.

Flera politiska partier saknade representation: centern, kristdemokraterna, sjukvårdspartiet, Rättvisepartiet. Socialdemokraterna var representerade, men hade överlåtit kommunledningsskapet till Börje Lööw och saknade närvarande ledande politiker.

Nu måste jag se på damhockey en stund och smälta att vi faktiskt har fått flera OS-guldmedaljer idag.

I morgon ska jag åka störtlopp med Anja! Hisnande för mig som får yrsel på en trappstol.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback